• 1402/12/26 - 15:19
  • 57
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
مسئول آموزش و ارتقاء سلامت مرکز بهداشت گفت:

کمیت و کیفیت خواب نیز در کاهش خطر تصادفات موثر است

سیدعباس حسینعلی پور، مسوول واحد آموزش و ارتقاء سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به فرارسیدن نوروز و افزایش مسافرت ها، گفت: خواب آلودگی یکی از مهمترین دلایل وقوع حوادث ترافیکی است و رانندگی با حالت خواب آلودگی موجب کاهش سطح هوشیاری و عملکرد شناختی رانندگان و افزایش میزان بروز تصادف می شود. 
وی با توجه به نقش خواب در پیشگیری از سوانح و تصادفات رانندگی افزود: کمیت و کیفیت خواب نیز در کاهش خطر تصادفات موثر است. بنابراین با توجه به در پیش بودن سفرهای نوروزی توصیه می شود رانندگان گرامی قبل از سفر حداقل ۷ ساعت بخوابند و در صورت بروز خستگی و علایم خواب آلودگی، در اولین مکان مناسب توقف کرده و استراحت نمایند. همچنین توصیه می شود که در طول مسیر،  به ازای هر دو ساعت رانندگی؛ ۱۵ دقیقه استراحت کنند. 
حسینعلی پور، ضمن بر شمردن خطرات خواب آلودگی، برای رانندگان افزود: رانندگی در حالت خواب آلودگی، حتی اگر راننده به خواب هم نرود؛ سبب افزایش خطر وقوع تصادف می شود. بر اساس نظر صاحبظران، خواب آلودگی موجب کاهش تمرکز، کاهش توانایی راننده در دیدن مسیر و علائم راه ها، اختلال در فکر کردن و تصمیم گیری و عکس العمل به موقع می شود. 
وی در خصوص رفتار رانندگی طولانی و بدون استراحت و خطرات آن گفت : متاسفانه در شرایطی که کمتر از یکساعت به مقصد باقی مانده است؛ خیلی از رانندگان حتی با حالت خستگی و خواب آلودگی، به رانندگی خود ادامه می دهند که این مساله زمینه ساز وقوع بسیاری از تصادفات است.
  • گروه خبری : اخبار اختصاصی
  • کد خبر : 60765