• 1399/12/20 - 09:41
  • 304
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
روز جهانی رژیم درمانگر گرامی باد

روز جهانی رژیم درمانگر گرامی باد

تغذیه سالم یکی از عوامل مهم حیاتی در تامین سلامت و بهداشت هر فرد، خانواده یا جامعه است. نیاز انسان به غذا یکی از احتیاجات ذاتی و فیزیولوژیکی است که مهم‌ترین عامل بقای زندگی و طول عمر بشر می‌باشد. احتیاج به غذا دایمی است و ارگانیسم را مجبور می‌کند تا برای به دست آوردن غذا و رفع گرسنگی کوشش کند. تغذیه صحیح و متعادل نه تنها پدیده رشد را موثر می‌سازد و به تندرستی و طول عمر می‌انجامد بلکه با تأثیر روی اعصاب و روان سبب رشد فکری و نمو نیروهای جوانی می‌گردد.

دومین چهارشنبه ماه مارس هرسال روز جهانی رژیم درمانگر،  Nutritionist's Day” نام نهاده شده  که در سال جاری مصادف شده است با 10مارس و 20اسفند ماه سال 1399  .
تغذیه سالم یکی از عوامل مهم حیاتی در تامین سلامت و بهداشت هر فرد، خانواده یا جامعه است. نیاز انسان به غذا یکی از احتیاجات ذاتی و فیزیولوژیکی است که مهم‌ترین عامل بقای زندگی و طول عمر بشر می‌باشد. احتیاج به غذا دایمی است و ارگانیسم را مجبور می‌کند تا برای به دست آوردن غذا و رفع گرسنگی کوشش کند. تغذیه صحیح و متعادل نه تنها پدیده رشد را موثر می‌سازد و به تندرستی و طول عمر می‌انجامد بلکه با تأثیر روی اعصاب و روان سبب رشد فکری و نمو نیروهای جوانی می‌گردد.
آغاز پیدایش رژیم های غذایی متعلق به سال ۱۹۰۰ قبل از میلاد مسیح و مربوط به لوحی بود که در ناحیه سومر پیدا شد که در آن برنامه غذایی یک کودک نوشته شده و در حال حاضر در موزه باستان‌شناسی استانبول نگهداری می‌شود.
طی دورانهای مختلف تاریخ و از دیدگاه مذاهب گوناگون، رژیم های غذایی حائز اهمیت بسیار بوده و در بسیاری از کتب مذهبی مطالبی در زمینه تغذیه در دوران بارداری، شیردهی و روزه منعکس شده‌است.  بقراط غالباً نصایح و توصیه‌هایی در زمینه مصرف یا عدم مصرف بعضی از غذاها به بیماران خود می‌کرده ‌است و اکثر پزشکان یونان باستان رژیم درمانی را به عنوان بخش مهمی از معالجه بیماری ‌ها بکار می‌بردند
.


با وجود اهمیت زیادی که این رشته در حفظ سلامت انسان از گذشته تا حال داشته، ولی تا سالهای پایان جنگ جهانی اول هیچ سازمانی که رسماً در این زمینه فعالیت کند وجود نداشت، تا اینکه در سال ۱۹۱۷ نخستین انجمن مربوط به رژیم‌دانان توسط گروهی از کارشناسان تغذیه آمریکا تأسیس شد. این انجمن برای اولین بار مجله علمی رژیم شناسان را در سال ۱۹۲۵ منتشر کرد، و به تدریج دامنه فعالیت خود را در زمینه مدیریت خدمات غذایی مراکز تغذیه توسعه داد.
دانش‌آموختگان این رشته که رژیم ‌شناس (Dietition) نامیده می‌شوند، باید تمام اطلاعات و دانش خود را در راه کمک به برقراری و بهبود سلامت بشر بکار گیرند. رژیم درمانی یا درمان با رژیم (Diet-therapy)  به معنای استفاده از رژیم غذایی نه فقط برای بیماران بلکه برای افراد سالم نیز هست. بدین معنی که افراد سالم نیز باید به نوبه خود از رژیم غذایی مناسب استفاده کنند تا بدین وسیله از ابتلا به سوءتغذیه مصون مانده و از سلامت کامل برخوردار شوند.
خدمات ارزشمند تغذیه دانان، یک زنجیره کلیدی در بخش مشاوره، پیشگیری و درمان بیماری ها است. از آن جایی که جایگاه جهانی تغذیه و تاثیر آن در سلامت و زندگی سالم تر در طول چند دهه اخیر برجسته تر شده است، رژیم درمانگر با تکیه بر دانش، مهارت و تخصص خود راهکارهای علمی برای سالم زیستن را استخراج کرده و دانش تغذیه را به شکل عملی به مخاطب عام ارائه می دهد.

  • گروه خبری : اخبار اختصاصی
  • کد خبر : 41024

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید