• 1403/02/08 - 08:16

روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای گرامی باد

پیام دکتر مجید اصغری، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم به مناسبت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای:

در این پیام آمده است:

نهم اردیبهشت ماه 1403 مصادف با 28 آوریل 2024 میلادی، روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای را به کلیه تلاشگران این عرصه تبریک و تهنیت عرض می نمایم و فرصت را غنیمت شمرده از زحمات شما در راستای حفظ و ارتقای سلامت شاغلین کشور تشکر و قدردانی می‌نمایم.

یک محیط کار ایمن و سالم مستلزم مشارکت فعال دولت، کارفرمایان و کارگران بوده و از طریق گفتگو و همکاری اجتماعی قابل دسترسی است، و همه ذینفعان موظفند با حسن نیت و مطابق با قوانین به اصول و حقوق اساسی نیروی کار احترام بگذارند. بر همین اساس سازمان بین المللی کار شعار امسال را "وقت، رو به اتمام است، در تغییرات اقلیمی از ایمن و سالم بودن محیط کار مطمئن شوید"  اعلام نموده است لذا ما این روز را با   اقدام جمعی و مشارکت کلیه ذینفعان در جهت فرهنگ سازی و اطلاع رسانی عمومی بالاخص جامعه هدف در سطح واحدهای کاری و استانی گرامی می داریم.

دکتر مجید اصغری

معاون بهداشتی دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان

===============================================

شعار روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای در سال 2024 میلادی و 1403 شمسی:

وقت رو به اتمام است، در تغییرات اقلیمی از ایمن و سالم بودن محیط کار مطمئن شوید.

در دنیایی که با تغییرات اقلیمی روبرو است، اهمیت ایمنی و بهداشت حرفه‌ای بیش از پیش افزایش یافته است. تغییرات اقلیمی نه تنها بر محیط زیست تأثیر می‌گذارد، بلکه بر سلامت و ایمنی کارگران نیز تأثیرات عمیقی دارد. از افزایش دما و موج‌های گرما گرفته تا بلایای طبیعی شدیدتر و فراوان‌تر، همه و همه نیازمند توجه ویژه به محیط کار هستند تا از سلامت کارگران محافظت شود.

روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای در سال ۲۰۲۴ میلادی و ۱۴۰۳ شمسی با شعار “وقت رو به اتمام است، در تغییرات اقلیمی از ایمن و سالم بودن محیط کار مطمئن شوید”، بر این نکته تأکید دارد که باید فوراً اقداماتی انجام دهیم تا از کارگران در برابر تأثیرات مخرب تغییرات اقلیمی محافظت کنیم. این شعار، پیامی قوی به جامعه جهانی ارسال می‌کند که زمان برای اقدام کوتاه است و باید بدون تأخیر به فکر راهکارهایی برای حفاظت از کارگران باشیم.

ایمنی و بهداشت حرفه‌ای نباید تنها به عنوان یک الزام قانونی دیده شود، بلکه باید به عنوان یک اصل اساسی در فرهنگ سازمانی نهادینه شود. کارفرمایان باید محیط‌های کاری را طوری طراحی کنند که به حداقل رساندن خطرات ناشی از تغییرات اقلیمی را در نظر بگیرند. این شامل ارتقاء سیستم‌های تهویه، فراهم کردن لباس‌های مناسب برای محافظت در برابر گرما و سرما، و آموزش کارگران در مورد چگونگی محافظت از خود در برابر شرایط جوی شدید است.

همچنین، باید برنامه‌های آموزشی مداوم برای آگاه‌سازی کارگران در مورد خطرات مرتبط با تغییرات اقلیمی وجود داشته باشد. این آموزش‌ها باید شامل اطلاعاتی در مورد نحوه پیش‌بینی و پاسخ به بلایای طبیعی، همچنین روش‌های کاهش استرس ناشی از این شرایط باشد.

در نهایت، تأکید بر ایمنی و بهداشت حرفه‌ای در برابر تغییرات اقلیمی نه تنها به حفاظت از کارگران کمک می‌کند، بلکه به حفظ پایداری محیط کار و تضمین تداوم فعالیت‌های اقتصادی نیز کمک می‌کند. این امر نیازمند همکاری و تعهد جمعی از سوی دولت‌ها، کارفرمایان، کارگران و جامعه جهانی است تا اطمینان حاصل شود که هیچ کارگری به دلیل تغییرات اقلیمی در معرض خطر قرار نگیرد.