• 1398/12/12 - 13:28
  • 143
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

بیماری های عفونی حاد تنفسی در دوران بارداری

عفونت حاد تنفسی از جمله انفلوانزا , و کرونا ویروس براحتی از فردی به فرد دیگر منتقل می گردد . این بیماریها یک مشکل بهداشتی مهم بوده و می تواند سبب بیماری شدید و حتی مرگ در جمعیتهای انسانی پرخطر گردد ودرکل دنیا درگردش می باشد و براحتی هر فردی را در هر گروه سنی گرفتار می کند. در فصل پاییز و زمستان و همینطور بهار با توجه به تغییرات آب و هوایی امکان ابتلای به عفونت حاد تنفسی از جمله سرماخوردگی ، آنفولانزا و کرونا ویروس بیشتر است.


عفونت حاد تنفسی  از جمله  انفلوانزا , و کرونا ویروس براحتی از فردی به فرد دیگر منتقل می گردد . این بیماریها  یک مشکل بهداشتی مهم بوده و می تواند سبب بیماری شدید و حتی مرگ در جمعیتهای انسانی پرخطر گردد ودرکل دنیا درگردش می باشد و براحتی هر فردی را در هر گروه سنی گرفتار می کند. در فصل پاییز و زمستان و همینطور بهار با توجه به تغییرات آب و هوایی امکان ابتلای به عفونت حاد تنفسی از جمله سرماخوردگی ، آنفولانزا و کرونا ویروس بیشتر است

با توجه به اینکه بارداری یکی از عوامل کاهش سیستم ایمنی بدن می باشد ممکن است مادر باردار در مواجهه با ویروسها و باکتریها مقاومت کمتری ازخود نشان دهد ودر آنها بیماری دوره طولانی تر و شدید تری داشته باشد. بهترین اقدام، پیشگیری از ابتلا به بیماری میباشد. لذا داشتن اطلاعات کافی در مورد راههای پیشگیری از این بیماری ضروری می باشد:

<![if !supportLists]>1.انجام واکسیناسیون انفلوانزا برای مادران باردار.

 بهترین زمان برای واکسیناسیون اوایل پاییز می باشد. اما اگر به هر دلیل نتوانستید در آن زمان واکسن را تزریق کنید به محض امکان حتی تا پایان زمستان این کار را انجام دهید پس از تلقیح واکسن دو هفته طول می کشد تا سطح ایمنی بدن نسبت به آنفولانزا به سطح قابل قبولی برسد.

<![if !supportLists]>2.یکی از مهمترین راههای پیشگیری از عفونتهای حاد تنفسی رعایت بهداشت فردی است که شامل موارد ذیل می باشد:
-دستهای خودرامرتب به روش صحیح بشویید. این کار بخصوص وقتی از بیرون وارد منزل می شوید اهمیت بیشتری می یابد.
دست افراد بیمار ممکن است با اسکناس، دستگیره وصندلی تاکسی یا نرده های یک فروشگاه تماس یابد و ویروس آنفولانزا را به تمام این سطوح منتقل کنند و وقتی شما هم به همان پول یا صندلی یا... دست می زنید دستتان آلوده به ویروس گشته و اگر بی احتیاطی کنید و قبل از شستشوی مناسب، دستتان را به چشم، بینی یا دهان بزنید امکان ابتلا به بیماری برایتان فراهم می گردد.

<![if !supportLists]>3.مدت شست‌و‌شوی دست‌ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت‌های دست (انگشتان خصوصا انگشت شست, کف دست و مچ دست) شسته شود.
-ازقرار گرفتن در محیطهای شلوغ و روبوسی با افراد، حتی افرادی که به ظاهر سالم هستند خودداری کنید.

<![if !supportLists]>4. حداقل 5/1 متر فاصله خود را با افراد بیمار حفظ نمایید .

<![if !supportLists]>5. در هنگام حضور در مکانهای شلوغ ترجیحا از ماسک معمولی که کاملا سطح بینی و دهان را می پوشاند استفاده نمایید .لازم است ماسکهای مصرف شده را در سطل درب دار بیاندازید و با خیس شدن ماسک نسبت به تعویض آن اقدام فرمایید.

<![if !supportLists]>6. در معرض  سرمای شدید و تغییر دما قرار نگیرید.

<![if !supportLists]>7. تغذیه مناسب داشته باشید تا سیستم ایمنی بدن شما تقویت گردد.
-مصرف میوه سبزیجات و مرکبات بمقدار زیاد باعث بالا رفتن قدرت سیستم ایمنی شما میگردد.
-مصرف مایعات ، آب ، آبمیوه ، و چای کم رنگ را بیشتر کنیدو از نوشیدن نوشابه های گازدار ، چای سیاه پر رنگ، قهوه و نوشیدنی های زیاد شیرین بپرهیزید.
از خوردن مواد غذایی نیم‌پز مانند کباب خودداری کنید.

<![if !supportLists]>8. به اندازه کافی استراحت شبانه و چرت روزانه داشته باشید زیرا استراحت کافی سیستم ایمنی شما را قوی میکند.

<![if !supportLists]>9. <![endif]>آرامش خود را در تمام موقعیت ها حفظ کنید و استرس را خود راه ندهید. استرس باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن، میگردد.
<![if !supportLineBreakNewLine]>
<![endif]>

<![if !supportLists]>10.روزانه نرمشهای سبکی انجام دهید .زیرا اینکار باعث گردش بهتر خون در بدنشده و به بدن کمک می کند تا بهتر با عفونتها مبارزه کند.

رعایت موارد زیر برای خانمهای بارداری که، دچار عفونت های دستگاه تنفسی (سرماخوردگی و آنفولانزا و....)شده اند الزامیست:
<![if !supportLineBreakNewLine]>
<![endif]>

<![if !supportLists]>11.زمانیکه،در دوران بارداری دچار عفونت حاد تنفسی میشوید، جنین شما ازانتقال ویروس و عفونت مصون هست زیراکه، جفت مانع ازرسیدن ویروس به جنین میشود. اما رعایت نکاتی در این زمینه الزامی است.

<![if !supportLists]>12.  <![endif]>مراقب بالا رفتن  درجه حرارت بدن خود باشید بهنگام ابتلا به عفونت باشید در دوران بارداری حداقل یکبار در طول روز  درجه حرارت بدن  خودراچک کنید. چنانچه دچار تب هستید حتما و فورا به پزشک مراجعه کنید . زیرابالا رفتن دمای بدن و تب بالا در دوران بارداری به خصوص در ماههای ابتدایی بارداری باعث بروز ناهنجاریهای جنینی میگردد .

<![if !supportLists]>13.  <![endif]>- چنانچه دچار سرفه ، خلط سبز و یازرد رنگ و یادچار تنگی نفس، سرفه های شدید، سینه درد و یاگلودرد حاد ، تورم و قرمزی گلو شدید هرچه سریعتر به پزشک متخصص مراجعه کنید.

<![if !supportLists]>14.  <![endif]>- توصیه میشود که خانم های باردار ، ازهیچ نوع دارویی بدون مشورت با پزشک متخصص استفاده
نکنند. دارو هایی که بدون نسخه پزشک هستند برای خانم های باردار خطرناک بوده و احتمال دارد در
رشد جنین و نوزاد آنهامشکل به وجود بیاورد.

<![if !supportLists]>15.  <![endif]>مصرف برخی آنتی بیوتیک هادر دوران بارداری بی خطر است؛اما مصرف تمام آنتی بیوتیک هادر طول دوره بارداری مجاز نیست. پیش ازمصرف هر گونه آنتی بیوتیک باپزشک خود مشورت کنید. هرگز ازآنتی بیوتیکهایی که ازقبل در منزل باقی مانده استفاده نشود.

<![if !supportLists]>16.  <![endif]>برای کم شدن بدن درد، سردرد و تب ازآسپیرین استفاده نشود مصرف آن برای جنین  مضر میباشد .  داروهای تجویز شده رابطور کامل تا پایان دوره آن مصرف نمایید.

<![if !supportLists]>17.  <![endif]>زمانیکه سرماخوردگی زن حامله و آنفلونزا بهمراه اسهال، استفراغ و دلپیچه بود، مصرف مواد مغذی رافراموش نکنید. رژیم مایعات بهترین راه برای جایگزینی مواد ازدست رفته بدن است. مایعات باعث التیام شکم و روده هاهستند. .

<![if !supportLists]>18.  <![endif]>روزانه بین 8 تا 10 لیوان آب ولرم بنوشید. آب و آبمیوه هاتولید مایعات رادر بدن افزایش می دهد. به ویژه زمانی که تب کرده اید مراقب باشید تا آب بدن شما کم نشود.

<![if !supportLists]>19.  <![endif]>چنانچه دچار کم اشتهایی یابی اشتهایی شده اید میتوانید ازمیوه هاو حبوبات مغذی استفاده کنید. تلاش کنید,وعده های غذایی خودرابه6 وعده کوچک در طول روز تقسیم کنید.
و همینطور چنانچه در دوران بارداری دچار عفونت حاد تنفسی شده اید میتوانید :
- ازآب میوه هایی که,سرشار ازویتامین
c هستند استفاده کنید، آب پرتقال بهترین نمونه آن است.
- خوردن شلغم ، لبو و کدو تنبل آب پز شده در این دوران توصیه میشود.
- سوپ سبزیجات و سوپ جو میتواند بشما در زمان سرماخوردگی کمک کند.
- گلو و بینی خودراباقطره بینی یاآب نمک رقیق شده مرتب شستشو دهید.
-
  برای بهبود تورم و گلو درد خوددر دوران بارداری میتوانید ، آب گرم، عسل و لیمو راباهم مخلوط کرده و بنوشید.
- بیشتر استراحت کنید.
-اگر براحتی قادر به،نفس کشیدن نیستید، سر خودرابالا نگه دارید این کار باعث کاهش آبریزش بینی نیز میگردد.
- برای کاهش ترشحات ازدستگاه بخور استفاده کنید. اگر دستگاه بخور در دسترس ندارید ، سر خودراتا شانه هابایک حوله بپوشانید و بالای یک ظرف آب درحال بخار کردن نگه دارید.

  • گروه خبری : مقالات آموزشی,اخبار طرح تحول
  • کد خبر : 35466
کلمات کلیدی