آنچه در باره کروناویروس باید بدانیم
چه کنیم تا به ویروس کرونا مبتلا نشویم؟ · در حال حاضر هیچ واکسنی برای جلوگیری از عفونت کرونا وجود ندارد. · بهترین راه پیشگیری از ابتلاء به بیماری، قرار نگرفتن در معرض ویروس کرونا است. · دست هایتان را مکرر با آب و صابون به مدت 30 ثانیه بشویید.
آنچه در باره کروناویروس باید بدانیم
چه کنیم تا به ویروس کرونا مبتلا نشویم؟
- · <![endif]>در حال حاضر هیچ واکسنی برای جلوگیری از عفونت کرونا وجود ندارد.
- · <![endif]>بهترین راه پیشگیری از ابتلاء به بیماری، قرار نگرفتن در معرض ویروس کرونا است.
- · <![endif]>دست هایتان را مکرر با آب و صابون به مدت 30 ثانیه بشویید.
- · <![endif]>اگر آب و صابون ندارید، از ضدعفونی کننده های حاوی الکل استفاده کنید.
- · <![endif]>دهان و بینی تان را هنگام عطسه یا سرفه دیگران بپوشانید.
- · <![endif]>از تماس با افرادی که علائمی شبیه آنفلوانزا دارند، خودداری کنید.
- · <![endif]>از تماس محافظت نشده با حیوانات وحشی و اهلی خودداری کنید.
- · <![endif]>در تجمعات انبوه حتماً از ماسک استفاده کنید و از دست دادن با دیگران بپرهیزید.
- · <![endif]>حفظ فاصله یک متری با کسانی که علائم بیماری دارند ضروری است.
- · <![endif]>هنگام سرفه یا عطسه، دستمال جلوی دهان گرفته و بعد آن را درون سطل زباله بیندازید.
- · <![endif]>اشیاء و سطوحی که اغلب لمس می کنید را ضدعفونی کنید.
- · <![endif]>در مکان های شلوغ و حمل و نقل عمومی از لمس وسایل و سطوح عمومی بپرهیزید.
- · <![endif]>از لمس چشم و صورت خود به ویژه با دست های استریل نشده بپرهیزید.
- · <![endif]>سعی کنید دستکش یکبار مصرف همراه داشته باشید.
- · <![endif]>از تماس نزدیک با افراد مریض خودداری کنید.
- · <![endif]>ظروف و وسایل شخصی تان را تمیز و استریل و از دیگران جدا کنید.
- · <![endif]>همیشه قبل از غذا دست هایتان رابشویید.
- · <![endif]>گوشت و تخم مرغ را کاملا بپزید.
- · <![endif]>هنگام بیماری در خانه بمانید.
<![if !supportLists]>
در صورت ابتلاء به ویروس کرونا چه باید کرد؟
- · <![endif]>در صورت مشاهده علائم بیماری به پزشک یا مراکز درمانی مراجعه کنید.
- · <![endif]>فعالیت های خارج از خانه را محدود کنید.
- · <![endif]>به جز دریافت مراقبت های پزشکی به محل کار، مدرسه یا محل های عمومی نروید.
- · <![endif]>از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده نکنید.
- · <![endif]>خود را از دیگر افراد خانه جدا کنید.
- · <![endif]>در صورت امکان از یک حمام جداگانه استفاده کنید.
- · <![endif]>در یک اتاق متفاوت با افراد دیگر در خانه بمانید.
- · <![endif]>هنگام سرفه و عطسه دستمال جلوی دهانتان بگیرید.
- · <![endif]>بعد از سرفه و عطسه دستتان ر ا حداقل 30 ثانیه با آب و صابون بشویید.
- · <![endif]>با یک ماسک همواره صورتتان را بپوشانید.
- · <![endif]>دستتان را مرتب 30 ثانیه با آب و صابون بشویید.
- · <![endif]>از دست زدن به چشم ، بینی و دهانتان با دست های شسته نشده بپرهیزید.
- · <![endif]>از اشتراک وسایل خانگی مانند ظروف، حوله و ملحفه خودداری کنید.
- · <![endif]>علائم بیماری به ویژه تب تان را کنترل کنید.
<![if !supportLists]>
اگر در خانواده، فردی دچار بیماری کرونا شد چه باید کرد؟
- · <![endif]>فقط افرادی در خانه باشند که حضورشان برای مراقبت از بیمار ضروریست.
- · <![endif]>سایر اعضای خانواده باید در خانه یا محل دیگری بمانند.
- · <![endif]>اگر امکان پذیر نبود در اتاق دیگری بمانند.
- · <![endif]>ملاقات کنندگان را محدود کنید.
- · <![endif]>افراد سالخورده یا افراد مبتلا به بیماری مزمن قلبی، ریه، کلیه و دیابت را از بیمار دور کنید.
- · <![endif]>مطمئن باشید که فضاهای مشترک در خانه از جریان هوای مطلوبی برخوردار است (با دستگاه تهویه هوا یا باز گذاشتن پنجره)
- · دست هایتان را حداقل 30 ثانیه با آب و صابون بشویید و هنگام تماس با خون و ترشحات بدن مانند عرق، بزاق، خلط، استفراغ، ادرار یا اسهال بیمار از دستمال و دستکش استفاده کنید.
- · <![endif]>وسایل یکبار مصرف را بعد از استفاده دور بیندازید.
- · <![endif]>هر روز سطوحی مانند پیشخوان، میز کار، وسایل حمام، توالت، تلفن، تبلت و ... را تمیز کنید.
- · <![endif]>سطوح و لباسهایی که ممکن است خون یا ترشحات بدن بیمار روی آن ریخته باشد را ضدعفونی کنید.
- · <![endif]>لباسشویی را کاملاً شسته و ضدعفونی کنید.
- · <![endif]>حین دست زدن به مواد آلوده ، دستکش یکبار مصرف بپوشید.
- · <![endif]>دست تان را بلافاصله پس از برداشتن دستکش بشوید.
<![if !supportLists]>
در صورت برخورد با کسی که ویروس کرونا دارد، چه باید کرد؟
بعد از آخرین تماس نزدیک با فرد بیمار 14 روز مراقب این علائم باشید:
- · <![endif]>تب، دو بار در روز دمای بدنتان را چک کنید.
- · <![endif]>سرفه
- · <![endif]>تنگی نفس یا مشکل در تنفس
- · <![endif]>سایر علائم اولیه مانند:
- · <![endif]>لرز
- · <![endif]>درد بدن
- · <![endif]>گلو درد
- · <![endif]>سردرد
- · <![endif]>اسهال
- · <![endif]>تهوع
- · <![endif]>استفراغ
- · <![endif]>آبریزش بینی
<![if !supportLists]>
اگر به تب یا هریک از این علائم مبتلا بودید، سریع به مراکز درمانی مراجعه کنید.
نکته: اگر علائم مذکور را ندارید می توانید با رعایت اصول بهداشتی فعالیت های روزانه خود مانند رفتن به محل کار، مدرسه یا سایر مناطق عمومی را ادامه دهید.
چگونه در سفر از نقاط آلوده به ویروس کرونا در امان بمانیم؟
- · <![endif]>تا آنجا که امکان دارد به سفر نروید.
- · <![endif]>اگر دچار سرماخوردگی هستید یا تب دارید حتما از مسافرت خودداری کنید.
- · <![endif]>از تماس نزدیک با همسفرانی که تب و سرفه دارند، خودداری کنید.
- · <![endif]>دست هایتان را مرتب با آب و صابون یا ژل، ضدعفونی کنید.
- · <![endif]>ترجیحا دستکش یکبار مصرف بپوشید.
- · <![endif]>مرتب دستکش یکبار مصرف را تعویض کنید. در ملاقات ها از دست دادن بپرهیزید.
- · <![endif]>از دست زدن به دهان و چشم و بینی بپرهیزید.
- · <![endif]>از ماسک برای پوشش دهان و بینی تان استفاده کنید.
- · <![endif]>اگر در حین سفر بیمار شدید خدمه سفر را در جریان بگذارید.
- · <![endif]>از دست زدن به سطوح داخلی وسیله سفر مانند هواپیما بپرهیزید.
- · <![endif]>ماسک، دستکش یکبار مصرف و پد الکلی همراه داشته باشید.
- · <![endif]>حتی المقدور غذای پخته بخورید.
- · <![endif]>از سالم بودن گوشت مصرف شده مطمئن باشید.
<![if !supportLists]>
تغذیه مناسب در پیشکیری از بیماری کروناویروس
- · <![endif]>استفاده روزانه از مواد غذایی حاوی ویتامین «آ» (جگر، لبنیات و...)، ویتامین «ث» (فلفل دلمه ای، انواع مرکبات و...)، میوه ها و سبزی های تازه با رنگ های سبز تیره، قرمز، نارنجی (مانند سیب زمینی شیرین، هویج، اسفناج، کدو حلوایی، سیب، به و ...). میوه ها و سبزی ها قبل از مصرف باید به طور بهداشتی شستشو و ضدعفونی شوند.
- · <![endif]>مصرف روزانه آب و مایعات به میزان کافی به ویژه مایعات گرم به صورت انواع سوپ، شیر گرم، چای کم رنگ و ... مفید می باشد.
- · <![endif]>دریافت روزانه منابع حاوی پروتئین، «روی» و ویتامین «ای» مانند گوشت ها (ماهی، مرغ و...)، تخم مرغ، دانه ها و مغزها (مانند کنجد و ارده، بادام، گردو)، حبوبات (عدس، ماش و...)
- · <![endif]>پختن کامل تمام غذاها و عدم مصرف غذاهای نیم پز و مشکوک به فساد.
- · <![endif]>دریافت روزانه لبنیات پاستوریزه کم چرب.
- · <![endif]>مصرف خورش ها و سوپ های حاوی انواع سبزی های تازه، غلات کامل و حبوبات، مانند خورش های لوبیاسبز، آلواسفناج، بامیه، کدو، سوپ جو.
- · <![endif]>از مصرف روغن جامد و مواد غذایی حاوی چربی اشباع و ترانس (غذاهای سرخ کرده و آماده مثل سوسیس، کالباس و...)، خودداری شود.
- · <![endif]>مصرف ترشی ها و غذاهای حساسیت زا مانند ادویه های بسیار تند، فلفل قرمز و خردل، محدود شود.
- · <![endif]>افزودن جوانه های غلات و حبوبات به غذاهایی مانند سوپ ها و... (جوانه گندم، ماش و...)
- · <![endif]>در صورت وجود کم خونی ناشی از فقر آهن و کمبود ویتامین «د» باید تحت نظر پزشک و کارشناس تغذیه از مکمل ها و یا منابع غذایی آن ها استفاده کرد.
- · <![endif]>استراحت کافی و پرهیز از دیر خوابیدن شبانه (توصیه می شود شروع خواب ساعت 10 شب باشد).
<![if !supportLists]>
در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر با شماره های
36706030- 36620999-36704368
تماس حاصل فرمایید.