نکات بهداشتی جهت پیشگیری از مسمومیت ها و بیماری های منتقله از آب و غذا و بیماری های واگیردار تنفسی
الزامات و نکات بهداشتی مورد تاکید به منظور پیشگیری از مسمومیت ها و بیماری های منتقله از آب و غذا و بیماری های واگیردار تنفسی جهت کاروان ها و زائرین شرکت کننده در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی (ره)
الزامات و نکات بهداشتی مورد تاکید به منظور پیشگیری از مسمومیت ها و بیماری های منتقله از آب و غذا و بیماری های واگیردار تنفسی جهت کاروان ها و زائرین شرکت کننده در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) :
- رعایت پروتکل های بهداشتی فاصله گذاری اجتماعی در تجمعات و برگزاری مراسم
- تهویه مناسب محل های اسکان و محل های برگزاری مراسم
- رعایت بهداشت در طبخ و تهیه مواد غذایی زائرین
- رعایت بهداشت مراکز اسکان کاروان در صورت اسکان زائرین
- رعایت شرایط بهداشتی در ایستگاه های صلواتی و موکب های فعال در مراسم
- تاکید بر سالم سازی کامل سالاد و سبزی خام مصرفی و ترجیحا از سبزیجات و سالاد بسته بندی دارای پروانه ساخت استفاده گردد.
- استفاده از ظروف یکبار مصرف مناسب در توزیع و بسته بندی موادغذایی زائرین
- غذاهای پخته شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری شود.
- از حمل مواد غذایی پخته در طول سفر که بیش از دو ساعت زمان می برد خود داری نمایید.
- خودداری از مصرف مستقیم یخ های قالبی (غیر بسته بندی شده) در سرد کردن آب و یا موادغذایی نظیر گوشت و مرغ و مشابه و لزوم استفاده از یخ های بسته بندی شده در سرد کردن مستقیم موادغذایی و آشامیدنی
- آماده سازی صحیح انواع کنسرو ها و جوشاندن کنسروها به مدت 20 دقیقه و خودداری از داغ نمودن کنسرو با حالت بازشده در صورت استفاده
- عدم توزیع آب و شربت و شیر غیر بسته بندی و فله ای و توصیه به استفاده از بسته های یک نفره دارای مجوزهای قانونی
- رعایت بهداشت فردی از جمله شستوشوی مکرر دستها با آب گرم و صابون و کوتاه نگه داشتن ناخنها به حفظ سلامت کمک میکند.
- در صورت بروز هرگونه علایم تهوع، استفراغ و اسهال به اولین مرکز درمانی مراجعه کنید
- در صورت مشاهده تخلفات بهداشتی در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی، مراتب را به سامانه مردمی رسیدگی به شکایات وزارت بهداشت به شماره 190 اطلاع دهید.