نظارتهای بهداشتی و توصیه های بهداشتی در ماه مبارک رمضان

- محصولات زولبیا و بامیه از شیرینی پزی و فروشی های مجاز و آش حلیم از کبابی یا حلیم پزی های مجاز و دارای پروانه کسب که مقررات بهداشتی را رعایت می کنند خریداری نموده و حتماً فاکتور خرید دریافت نمایند.
- با توجه به مخاطرات بهداشتی جدی استفاده از ظروف یکبار مصرف پلی استایرن جهت توزیع غذا و نوشیدنی های داغ و روغنی و اعلام ممنوعیت استفاده از این ظروف پلی استایرن توسط وزارت بهداشت در کلیه مراکز طبخ موادغذایی از قبیل حلیم پزی ، آشپزی، کباب و جوجه کباب، چایخانه ، اغذیه فروشی ها و مرغ سوخاری و پاچینی ، رستورانها و چلوکبابیها و ... حتی توزیع نذورات ، در هنگام خرید مواد غذایی یا توزیع نذورات استفاده از ظروف یکبار مصرف مناسب ترجیحا از نوع گیاهی یا آلومینیومی بعنوان جایگزین آن مد نظر قرار گیرد.
- از خرید مواد غذایی آماده مصرف از قبیل زولبیا و بامیه، حلیم ، نان و شیرینی سنتی، خرما ، کله پاچه، دل و جگر، بستنی، شربت آلبالو و زرشک و ... را از دستفروشان و دوره گردان خودداری کنند و در هنگام خرید مواد غذایی بسته بندی شده پروانه ساخت یا شناسه نظارت بهداشتی، تاریخ تولید و انقضاء مصرف، نشانی دقیق کارخانه تولید کننده و سالم بودن بسته توجه کنند.
- ضروری است قبل از مصرف سبزیجات و میوه جات خام مراحل سالمسازی (شستشو، انگل زدایی و ضدعفونی) آنها رعایت گردد.
- هرگز مواد غذایی پخته و آماده شده را در دمای محیط، بیش از 2 ساعت نگهداری نکنید و تهیه مواد غذایی برای سحر در منزل یا مساجد ترجیحاً در هنگام سحری تهیه و به صورت گرم مصرف شود.
- ضروری است صاحبان مشاغل مواد غذایی و اماکن عمومی در این ماه مبارک مقررات مربوطه و توصیه های بهداشتی را دقیق تر رعایت نموده و با مامورین بهداشت محیط همکاری نمایند..
- موقع خرید و مصرف خرما یا رطب حتماً در خصوص فساد و کپک زدگی آن دقت شده و قبل از مصرف شستشو گردد.
- ضمن رعایت مصرف میزان روغن در غذا از روغنهای مناسب پخت و مخصوص سرخ کردنی استفاده گردد.
- ضمن رعایت مصرف میزان نمک در غذا ، نمک مورد استفاده در سفره غذا از نوع ید دار تصفیه شده باشد.
- با توجه مضرات مصرف محصولات دخانی برای سلامتی موکدا از استعمال دخانیات پرهیز گردد.