• 1392/05/28 - 14:09
  • 88
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
از سوی مرکز بهداشت شهرستان اعلام گردید:

ممنوعیت استفاده از ظروف یکبارمصرف پلاستیکی برای توزیع غذا در کلیه مراکز طبخ و توزیع و عرضه مواد غذایی

استفاده از ظروف یکبارمصرف پلاستیکی برای توزیع غذا در کلیه مراکز طبخ و توزیع و عرضه مواد غذایی از قبیل چلوکبابی ، رستوران و خدمات آشپزی و اغذیه وپیتزا فروشها و کبابی ،چایخانه ها ، حلیم و کله پاچه پزی و ... از سوی مرکز بهداشت ممنوع اعلام شد.

 

 استفاده از ظروف یکبارمصرف پلاستیکی برای توزیع غذا در کلیه مراکز طبخ و توزیع و عرضه مواد غذایی از قبیل چلوکبابی ، رستوران و خدمات آشپزی و اغذیه وپیتزا فروشها و کبابی ،چایخانه ها ،  حلیم و کله پاچه پزی و ... از سوی مرکز بهداشت ممنوع اعلام شد.

با توجه به مضرات آزاد شدن منومر ظروف یکبارمصرف پلاستیکی در تماس با مواد غذائی دارای دو فاکتور مهم چربی و دمای بالا بر سلامت مصرف کنندگان ، استفاده از این ظروف در کلیه مراکز طبخ و عرضه موادغذایی ممنوع است. و تمام مراکز طبخ و کارگاه‌های لبنیاتی ‌باید نسبت به جایگزین نمودن ظروف یکبار مصرف گیاهی اقدام کنند. چنانچه کارشناسان و بازرسین بهداشت محیط در بازدید بهداشتی از مراکز تهیه ، پخت و طبخ مواد غذایی ظروف یکبار مصرف پلاستیکی مشاهده نمایند ، ضمن جمع آوری  این ظروف ، نسبت به معرفی متخلفان به مراجع قضائی اقدام خواهند نمود.


ظروف پلاستیکی که علامت مثلث شکل در زیر ظروفی مانند لیوان و بشقاب با عبارات PP و PS دارند صرفاً برای مصرف نوشیدنی و غذاهای سرد توصیه می شود
 استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی تخریب پذیر به شرط درج موضوع بر روی بسته بندی برای توزیع غذا بلامانع بوده و برای نوشیدنی های داغ از ظروف کاغذی با لایه داخلی سفید رنگ استفاده شود. ظروف پلاستیکی اعم از ظروف پروپیلن و پلی استایرن به ترتیب دارای علامت مثلث شکل در زیر ظروفی مانند لیوان و بشقاب با عبارات PP و PS  هستند صرفاً برای مصرف نوشیدنی و غذاهای سرد توصیه می شود و ظروف غذایی از جنس فوم پلی استایرن نیز برای غذاهای داغ نامناسب است. مجاورت مایعات داغ یا مواد غذایی داغ در این گونه ظروف، موجب آزاد شدن ترکیبات شیمیایی سمی منومرها می شود که برای سلامت انسان بسیار خطرناک است و آلودگی زیست محیطی را به دنبال دارد.

 قابل ذکر است که ظروف یکبار مصرف پایه گیاهی غالباً از نشاسته ذرت تهیه می‌شود که حداکثر پس از شش ماه قابل تجزیه در خاک بوده و برای سلامتی نیز هیچگونه ضرر و زیانی ندارد.”

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشت
  • کد خبر : 12572
کلمات کلیدی