• 1392/04/12 - 14:13
  • 94
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دستورالعمل رعایت ضوابط بهداشتی مربوط به صنف شیرینی پزان و قنادان

در استانه ماه مبارک رمضان رعایت نکات بهداشتی توسط متصدیان کارگاههای شیرینی پزی و شیرینی فروش الزامی است

با توجه به ضرورت رعایت مقررات بهداشتی جهت حفظ سلامت شهروندان و روزه داران گرامی در ماه مبارک رمضان لازم است متصدیان محترم واحد صنفی کارگاه شیرنی پزی /شیرینی فروشی ضمن رعایت ضوابط بهداشتی مربوط به آن صنف ، نکات بهداشتی ذیل را نیز موکداً مراعات نمایند

با توجه به ضرورت رعایت مقررات بهداشتی جهت حفظ سلامت شهروندان و روزه داران گرامی در ماه مبارک رمضان لازم است متصدیان محترم  واحد صنفی کارگاه شیرنی پزی /شیرینی فروشی   ضمن رعایت ضوابط بهداشتی مربوط به آن صنف ، نکات بهداشتی ذیل را نیز موکداً مراعات نمایند .

بدیهی است در صورت گزارش موارد تخلف بهداشتی از سوی بازرسین بهداشت طبق مقررات نسبت به پلمپ آن مکان اقدام خواهد شد و به لحاظ حساسیت مسائل بهداشتی هیچگونه توجیهی پذیرفته نمی گردد.

1- تهیه کارت تندرستي معتبر جهت کلیه متصدیان، مدیران و کارگران (موقت و دائم) و ارائه به بازرسین بهداشت در هنگام مراجعه الزامی است.

2- رعایت بهداشت فردی کارگران و نظافت مرتب محل کسب و شستشو و گندزدایی وسایل و ابزار کار و توجه به دستورات بهداشتی بازرسین الزامی است.

3- کلیه کارگران و متصدیان علاوه بر ملبس بودن به لباس کار و روپوش تمیز به رنگ روشن ، ملزم به استفاده از کلاه و دستکش نیز می باشند.

4- دستها پس از اجابت مزاج و قبل از دست زدن به مواد  غذایی با آب و صابون شستشو گردد و نصب صابون مایع در کنار دستشویی الزامی است.

5- محل تولید و عرضه زولبيا و باميه بايد دارای شرایط مناسب ساختمانی مورد تایید مرکز بهداشت بوده ، تهويه‌کافي و مناسب داشته ، پخت و فروش نبايد در معابر عمومي و خارج از محيط کسب صورت گیرد.

6- از مواد اوليه ( روغن، شکر، آرد، تخم‌مرغ ، ماست، آب، گلاب و زعفران ) سالم و دارای مشخصات و مجوزهای بهداشتی لازم و با کيفيت مناسب استفاده شود. و تخم‌مرغ بهداشتي نشان‌دار و دارای تاریخ مصرف باشد.

7- استفاده از رنگ‌هاي مصنوعي غيرمجاز در تهیه محصولات قنادی به عنوان زعفران یا بصورت تزئینات ، تخلف و تقلب محسوب اکيداً ممنوع است و علاوه بر توقیف محصولات از طریق مراجع قضایی برخورد خواهد شد.

8- مواد اوليه و محصولات توليدي در محلي خشک، خنک، سرپوشيده و بهداشتي نگهداري شود و مواد فاسدشدنی در یخچال و سردخانه که همواره دمای لازم را حفظ می نماید و تمیز و عاری از هر گونه بوی نامطبوع باشد. نگهداری گردد، از قراردادن طولاني مدت روغن در مجاورت هواي آزاد نیز خودداري شود.

 9- در تهيه‌ اين محصول از روغن سرخ‌کردني استفاده کرده و از حرارت بیش از حد که باعث تغيير رنگ، قهوه‌اي و سوخته شدن آن می گردد خودداري شود و در صورت تغيير رنگ روغن از فرایند تولید خارج شود. ضمناً ذرات سوخته شده باقيمانده‌ از زولبيا و باميه‌اي که قبلاً سرخ شده را سريعاً با صافی از روغن خارج کنند

10- روغن باقيمانده در ظرف‌هاي مخصوص سرخ‌کردن زولبيا و باميه در انتهاي طبخ باید بطور بهداشتی دفع شده و از مصرف مجدد آن در هرگونه محصول قنادي ديگر و هم‌چنين از برگرداندن روغن مصرف شده به روغن سالم اولیه خودداري شود. از ریخت و پاش زباله و پسمانده روغن سوخته در محل کار و معابر و خیابانها اکیداً خودداری گردد.

11- از قرار دادن زولبيا و باميه در پشت شيشه و مجاورت نور خورشید خودداري شده و  براي جلوگيري از آلودگي محصولات در محل عرضه لازم است در ویترین محفوظ نگهداری و روي آن با سلفون تميزي پوشيده شود.

12- استفاده از ظروف نامناسب از قبيل ظروف مسي در تهيه‌ي زولبيا و باميه ممنوع می باشد . بهداشت ابزار و وسایل کار بخصوص ظروف طبخ زولبيا و باميه هر روز بعد از استفاده کاملاً شستشو ، تميز و گندزدايي رعایت.

13- هنگام بسته‌بندي و فروش زولبيا و باميه در واحدهای صنفی شیرینی فروشی بايد از انبرک استيل ضدزنگ و دستکش يکبار مصرف استفاده نمايند.

14- جعبه‌هاي بسته بندی زولبيا و باميه بايد داراي پروانه‌ي بهداشتي و مهر استاندارد باشند و در شرایط بهداشتی نگهداری و آماده سازی گردند.

15- متصدیان کارگاههای قنادی از توزیع و عرضه محصولات زولبیا و بامیه به مشاغل فروشگاهی غیرمرتبط از قبیل خواربارفروشیها ، میوه فروشیها و .. و همچنین بصورت دوره گردی خودداری نمایند.

همشهریان گرامی میتوانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در این زمینه با شماره 36606051 تماس حاصل فرمایند.

  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشت
  • کد خبر : 12185
کلمات کلیدی