• 1402/11/04 - 15:54
  • 78
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

رعایت اصول بهداشتی و نظارت مستمر بازرسان ضامن سلامت معتکفین

مدیریت مطلوب برگزاری مراسم، رعایت دستورالعملها و نظارت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی جهت حفظ و ارتقاء سلامت عمومی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که این مهم توسط بازرسان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در این ایام انجام خواهد شد.

مهندس نرگس جعفری ، مدیرگروه سلامت محیط و کار مرکز بهداشت استان با اشاره به اینکه اعتکاف از سنت‌های ناب اسلامی است که هر ساله در ایام البیض (روزهای ۱۳، ۱۴ و ۱۵) رجب انجام می‌شود، اظهار کرد: مدیریت مطلوب برگزاری مراسم، رعایت دستورالعملها  و نظارت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی جهت حفظ و ارتقاء سلامت عمومی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که این مهم توسط بازرسان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در این ایام انجام خواهد شد.

 وی با توصیه به رعایت بهداشت فردی توسط معتکفین و پرهیز از حضور افرادی که دارای علائم بیماری است، خاطرنشان کرد: در مساجد و محیط های مسقف، برقراری تهویه مناسب، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده مناسب از ماسک و اقلام عبادی شخصی توصیه می‌شود.

وی افزود: با تاکید بر اینکه توزیع غذا باید در کوتاهترین زمان ( قبل از دو ساعت) پس از طبخ و به شکل گرم و با بسته‌بندی بهداشتی صورت پذیرد، تصریح کرد: از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر ۲ ساعت) خودداری شود. در صورت الزام به نگهداری بیشتر از ۲ ساعت، باید مواد غذایی پخته در زیر ۴ درجه سانتی‌گراد یا در بالای ۶۳ درجه سانتی‌گراد (روی شمعک گاز) نگهداری تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه نرسد.

نرگس جعفری در ادامه گفت:  از بسته بندی و توزیع غذا در ظروف یکبار مصرف نامناسب و پلاستیکی و فومی جلوگیری شود. استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی بر پایه سلولزی و یا ظروف آلومینیومی دارای مجوزهای ساخت و پروانه بهداشتی ضروری است.

جعفری تصریح کرد: از توزیع سبزی و میوه‌های  بدون انجام سالم‌سازی خودداری شود. میوه‌ها را قبل از مصرف با دقت با آب سالم شست‌وشو دهید و حتما پوست آنها را جدا کنید. در صورت توزیع سبزی و سالاد، رعایت مراحل چهارگانه سالم سازی سبزی و میوه الزامی است و توصیه می‌شود از سالاد و سبزی بسته‌بندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود.

مدیر گروه سلامت محیط مرکز بهداشت استان قم گفت: تمامی افرادی که مشغول خدمت به معتکفین می باشند به ویژه افرادی که در امر تهیه و توزیع غذا دخالت دارند بایستی ضمن رعایت کامل بهداشت فردی از ماسک و دستکش مناسب به طور مستمر در حین خدمت استفاده نمایند.

 مهندس جعفری گفت: بایستی ظروف زباله درب دار به همراه کیسه زباله در صحن مسجد و سرویس بهداشتی و وضوخانه و آبدارخانه در دسترس مردم به تعداد کافی قرار گیرد و نظافت، شست‌وشو و گندزدایی روزانه با مواد گندزدای مناسب انجام شود همچنین وجود مایع صابون در سرویس های بهداشتی و وضوخانه مساجد برای تمام سکوهای شستشو الزامی است.

وی از همشهریان گرامی خواست در صورت مشاهده مشکلات بهداشتی، ضمن اعلام به رابط بهداشت مسجد، با سامانه 190 و درصورت مشاهده موارد بیماری حاد (تنفسی، گوارشی، تب و بثورات، فلج شل حاد، علایم عصبی حاد)  با واحد پیشگیری از بیماریهای مرکز بهداشت با شماره تلفن ۳۶۶۱۰۴۰۰ تماس حاصل نمایند.

  • گروه خبری : اخبار اختصاصی
  • کد خبر : 60183

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید