.frmtxt { color: #001fff; background-color: #c0ecff; width: 100%; height: 40px; /* align-items: center; */ text-align: center; /* vertical-align: middle; */ padding: 8px; border: 3px solid #2e008b; border-radius: 5px; border-radius: 5; }
آموزش پیشگیری از حوادث ترافیکی به کودکان
کودکی بخشی از زندگی هر فرد است و گرچه به لحاظ زمانی کوتاه است، اما به دلیل تأثیر پذیری و تکوین شخصیت فرد در این دوره، دارای اهمیت فراوانی است. از سوی دیگر به سبب آسیب پذیری این قشر از جامعه، مراقبت و توجه بیشتری از جانب بزرگترها طلب می کنند. یکی از خطراتی که کودکان را در خارج از محیط خانه تهدید می کند ، خطر وسایل نقلیه است. تصادف حادثه ناخواسته ای است که همواره در کمین کودکان است . هیچ حادثه ای غم انگیز تر از صحنه تصادف یک کودک نیست.
در نقاشی هایی که کودکان از ترافیک و خیابان ترسیم می کنند ، بی پناهی کودک در رویارویی با غول اتومبیل به خوبی دیده می شود . آنها در برابر وسیله نقلیه ای که به طرفشان می آید خود را بی دفاع احساس می کنند و گاه از وحشت بر جای خود خشک می شوند
بررسی آمار کشته های ناشی از تصادفات بر اساس سن نشان می دهد که گروه سنی زیر ۱۰سال و هچنین بزرگسالان بالای ۶۰ سال دارای بالاترین درصد فوتی های ناشی از تصادفات می باشند و با توجه به اینکه کودکان زیر ۳ سال کمتر به عنوان عابر در خیابان ها تردد می کنند.
گروه سنی زیر ۱۰ سال، ۲۲ درصد تلفات عابرین را تشکیل می دهند که نشان دهنده تعداد بسیار زیاد تلفات کودکان در سنین بین ۴ الی ۹ ساله است ، امری که بسیار تأسف آور است.
كودكان خود را آموزش دهيد تا با فراگيري مهارت هاي لازم دچار تصادفات خياباني و جاده اي نشوند. كودكان از مهدكودك تا كلاس سوم ابتدايي (۵ تا ۱۰ سال ) در حال فراگيري استقلال اند. آنها از پياده روي ، دوچرخه سواري و بازي در خارج ازمنزل لذت فراواني مي برند اماهنوز از خطرات ترافيك و تردد خودروها مطلع نيستند. شما مي توانيد قوانين امنيتي را به آنها آموزش دهيد.
مواردي كه دانستن آنها براي والدين ضروري است:
1- كودكان تاقبل ازسن ۱۰ سالگي ، مهارت هاي لازم براي رويارويي با شرايط خطرآفرين را ندارند.
2- پسران بيش از دختران در اثر جراحات ناشي از تصادفات خياباني يا برخورد با ماشين ها جان خود را از دست مي دهند.
3- دوچرخه وسيله نقليه موردعلاقه كودك است اما نبايد به كودك اجازه داد تا قبل از يادگيري قوانين راهنمايي و آشنايي با علائم رانندگي وترافيك درجاده ها و خيابان ها دوچرخه سواري كند. اين والدين هستندكه با رعايت قوانين راهنمايي و رانندگي كودك خود را نيز وادار به رعايت مي كنند.
4- كودكان، اغلب قبل از اين كه در مورد چيزي فكر كنند ، عكس العمل نشان مي دهند. يعني ممكن است كاري را كه والدين يا راننده ها انتظار دارند انجام ندهند.
5- كودكان تصور مي كنند اگر آنها راننده را ببينند پس راننده هم حتماً آنها را خواهد ديد.
6- آنها درك درستي از سرعت ندارند و تصور مي كنند خودرو هر زمان كه لازم باشد متوقف مي شود.
تصادف با خودرو ياموتوسيكلت اغلب زماني رخ داده است كه كودكان نزديك منزل مشغول بازي بوده اند. تمايل آنان به پريدن وسط خيابان يك امر غريزي است و اين اتفاقي است كه راننده اصلاً انتظار آن را ندارد. تصادف كودكان ۷ تا ۱۲ ساله با خودرو، اغلب هنگام دوچرخه سواري اتفاق افتاده است كه جراحات ناشي از اين تصادف اكثراً در ناحيه سر و مغز است. اين جراحات مي تواند منجر به فلج شدن ياحتي مرگ كودك شود. اين موارد براي حفظ سلامت و امنيت كودك توصيه مي شود.
۱- براي كودك خود محدوديت هايي تعيين كنيد: محدوديت هاي مكاني از جمله جاي مناسب براي دوچرخه سواري يا راه رفتن براي آنها تعيين كنيد. تا قبل از سن ۱۰ سالگي از آنها انتظار نداشته باشيد كه متوجه شرايط باشند و خود مسئوليت امنيت خود را به عهده بگيرند.
۲- عادات صحيح قدم زدن را به كودك آموزش دهيد؛ به كودكان خود نحوه عبور از خيابان را آموزش دهيد و اين فرصت را به آنها بدهيد كه وقتي همراه شما هستند، عبور از خيابان را امتحان كنند.
۳- جاي مناسب و امني براي قدم زدن ، بازي و دوچرخه سواري كودك خود انتخاب كنيد. جاهايي دور از خيابان، دور از محل پارك خودروها و مسير تردد آنها پيدا كنيد. به كودك خود خاطرنشان كنيد كه فقط درمناطق موردنظر بازي كنند. بهترين جا مي تواند حياط هاي داراي حصار، پاركها يا زمين هاي مخصوص بازي باشد.
۴- مثال هايي براي آنها بزنيد. كودكان با مشاهده رفتار والدين بسياري از عادات رفتاري را فرا مي گيرند بنابراين عبور صحيح از خيابان يا استفاده از كلاه ايمني هنگام موتورسواري به كودك آموزش مي دهدكه بايد اين شيوه را دنبال كند. وقتي مشغول رانندگي هستيد، به محدوديت سرعت توجه كنيد و كمربند ايمني خود را ببنديد تا كودك نيز از شما پيروي كند.