• 1395/03/19 - 13:00
  • 73
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نکات بهداشتی در خرید، نگهداری و مصرف مواد غذایی در ماه مبارک رمضان

از شهروندان درخواست می شود در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی با شماره 190 سامانه ویژه رسیدگی به شکایات بهداشتی وزارت بهداشت تماس حاصل نموده و گزارشات یا شکایات خویش را اعلام نمایند.

نکات بهداشتی در خرید، نگهداری و مصرف مواد غذایی در ماه مبارک رمضان 

 

 

  • محصولات زولبيا و باميه را از شیرینی پزی و فروشی های مجاز و در مورد حلیم از کبابی یا حلیم پزی های مجاز و دارای پروانه کسب که مقررات بهداشتی را رعایت می کنند خریداری نموده و حتماً فاکتور خرید دریافت نمایید.
  • انواع زولبیا و بامیه که در سطح شهر تهیه و توزیع می شود باید عطر و طعم مناسب و رنگ روشن داشته و نبایستی بیش از حد خمیر باشند.
  • وجود ذرات سوخته، سوختگي و تغيير رنگ قهوه اي در زولبیا و بامیه از دیگر مواردی است که به دلیل استفاده ار روغن های سوخته و چند بار مصرف در تهیه ایجاد شده و دارای سم مهلک آکریلامید است که موجب بروز سرطان در فرد مصرف کننده می شود.
  • به لحاظ مخاطرات بهداشتی استفاده از ظروف یک بار مصرف پلاستیکی پلی استایرن جهت توزیع غذا و نوشیدنی های داغ و روغنی و اعلام ممنوعیت استفاده از این نوع ظروف توسط وزارت بهداشت در کلیه مراکز طبخ موادغذایی از قبیل حلیم پزی ، آشپزی، کباب و جوجه کباب، چایخانه ، اغذیه فروشی ها و مرغ سوخاری و پاچینی ، رستورانها و چلوکبابی ها و ... حتی توزیع نذورات غذایی داغ ، در هنگام خرید مواد غذایی یا توزیع نذورات استفاده از ظروف یکبار مصرف بر پایه گیاهی بعنوان جایگزین آن مد نظر قرار گیرد.
  •  از خرید مواد غذایی آماده مصرف از قبیل زولبیا و بامیه ، حلیم ، نان و شیرینی سنتی، خرما ، کله پاچه، دل و جگر، بستنی، شربت آلبالو و زرشک و ... از دستفروشان و دوره گردان خودداری کنید و در هنگام خرید مواد غذایی بسته بندی شده پروانه ساخت با شناسه نظارت بهداشتی، تاریخ تولید و انقضاء مصرف، نشانی دقیق کارخانه تولید کننده و سالم بودن بسته توجه نمایید.
  •  ضروری است قبل از مصرف سبزیجات و میوه جات خام مراحل سالمسازی (شستشو، انگل زدایی و ضدعفونی) آنها رعایت گردد.
  •  هرگز مواد غذایی طبخ و آماده شده را در دمای محیط، بیش از 2 ساعت نگهداری نکنید و تهیه مواد غذایی برای سحر در منزل یا مساجد ترجیحاً در هنگام سحری تهیه و به صورت گرم مصرف شود.
  •  ضروری است صاحبان مشاغل مواد غذایی و اماکن عمومی در این ماه مبارک مقررات مربوطه و توصیه های بهداشتی را دقیق تر رعایت نموده و با مامورین بهداشت محیط همکاری نمایند.
  •   موقع خرید و مصرف خرما یا رطب حتماً در خصوص فساد و کپک زدگی آن دقت شده و قبل ازمصرف شستشو گردد.
  •  هنگام استفاده ازوغنهای با ترانس پایین و تفکیک استفاده از روغنهای پخت و مخصوص سرخ کردنی دقت لازم مبذول گردد.
  •  نمک مورد استفاده در سفره غذا  از نوع نمک تصفیه شده ید دار باشد.

 

 

لازم به ذکر است  با توجه به قرار داشتن در ماه مبارک رمضان و جهت حفظ سلامتی روزه داران عزیز ،  نظارت و کنترل بهداشتی تیم های بازرسی بهداشت محیط معاونت بهداشتی قم بر مراکز طبخ ، تولید، توزیع و عرضه مواد غذایی از قبیل حلیم و آش پزی، کبابی ، زولبیا و بامیه پزی و شیرینی های سنتی ، نانوایی ها و خرما فروشی و اماکن عمومی تشدید می گردد.  رعایت بهداشت فردی ، بهداشت محیط و نظافت محل کسب، بهداشت مواد غذایی خصوصاً سالم بودن مواد اولیه و محصولات ، بهداشت ابزار و وسایل کار، همچنین بهداشت فردی متصدیان و کارگران مراکز تهیه ، عرضه و فروش مواد غذایی حساس مورد تاکیدقرار گرفته و با متخلفین طبق مقررات برخورد خواهد شد .

از شهروندان درخواست می شود در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی با شماره 190 سامانه ویژه رسیدگی به شکایات بهداشتی وزارت بهداشت تماس حاصل نموده و گزارشات یا شکایات خویش را اعلام نمایند.

 

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشت
  • کد خبر : 24061
کلمات کلیدی