تشدید نظارتهای بهداشتی در ایام ارتحال حضرت امام(ره) و 15 خردادماه
در آستانه سالروز ارتحال حضرت امام(ره) طرح تشدید نظارتهای بهداشتی بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، اماکن عمومی، محل اسکان زائرین، غذاخوریها، ایستگاههای صلواتی، آبخوریها و مراکز و اماکن حساس توسط بازرسان بهداشت محیط معاونت بهداشتی قم از 12 خرداد ماه آغازگردیده و تا 16 خردادماه ادامه خواهد داشت
در آستانه سالروز ارتحال حضرت امام(ره) طرح تشدید نظارتهای بهداشتی بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، اماکن عمومی، محل اسکان زائرین، غذاخوریها، ایستگاههای صلواتی، آبخوریها و مراکز و اماکن حساس توسط بازرسان بهداشت محیط معاونت بهداشتی قم از 12 خرداد ماه آغازگردیده و تا 16 خردادماه ادامه خواهد داشت.
تیم های بهداشت محیط مستقر درا یام ارتحال شامل:
- استقرار 5 تیم داخل شهر به خصوص محدوده اطراف حرم مطهر و مسجد مقدس جمکران و ورودی های شهر - کمربندیها و پارکسوارها
- 2 تیم مستقر در اتوبان قم تهران و جاده اراک
- 2 تیم حاضر در بخش کهک و دستجرد
- یک تیم آزمایشگاه آب
- یک تیم مستقر در ستاد بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان قم مجموعا 11 تیم
- از ساعت 8 صبح به صورت یکسره و بدون وقفه در حال فعالیت میباشند.
- بدیهی است ساعت پایان کار که تا پاسی از شب ادامه خواهد داشت توسط ستاد مرکز بهداشت به تیم ها اعلام خواهد گردید.
- ضمنا یک تیم دونفره از کارشناسان بهداشت محیط به عنوان تیم بررسی طغیان مستقر در اتوبان قم تهران می باشند
- یک تیم دونفره هم به عنوان تیم بررسی طغیان در داخل شهرمستقر می باشند
از اهم فعالیتهای روز 14 خردادماه می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
· نظارت بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران
· کنترل مواد غذایی و تذکر درخصوص عدم استفاده از ظروف فوم
· نظارت بر آشپزخانه تهیه و طبخ غذای زائرین و مسافرین مراسم ارتحال امام
· بازدید از پایانه ها و کلرسنجی آبخوریها
· کلرسنجی حوض صحن و آبخوری حرم حضرت معصومه(س)
· معدوم سازی مقادیری مواد غذایی غیرقابل مصرف و تاریخ گذشته
· نظارت براماکن مسیر راهی
· یدسنجی نمک مصرفی در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی
· نظارت بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در مجتمع نیمه شعبان جمکران و اصلاح در محل
· بازدید از اشپزخانه مسجد مقدس جمکران و ارائه راهنمایی های لازم در خصوص ایام پیش رو به متصدیان و کارگران
· نظارت برپارکسوارها و پارکینگ های مسجد مقدس جمکران و حرم مطهر
· کلرسنجی تانکرهای ثابت و ايستگاه های صلواتي و اطراف حرم مطهر و مسجد مقدس جمکران
· تعطیلی کامل یک باب مکان آبمیوه بستنی
· تعطیل موقت چند امکنه به دلیل مشکلات بهداشتی تا رفع مشکل
· معدوم سازی مقادیری غذای آماده به دلیل نگهداری در شرایط نامناسب بهداشتی، توقیف 3 کیلوگرم رنگ مصنوعی
· توقیف کردن مقادیری شیرینی فاقد مجوز بهداشت و معدوم کردن کنسرو لوبیا ی تاریخ گذشته از یک واحد بین راهی جاده اراک
· کنترل زنجیره سرما و دمای غذاخوری های خیابانهای اطراف حرم مطهر
· کنترل واحدهای سوهان پزی و فروشی در کمربندی اراک
· کنترل و معدوم سازی مقادیری دوغ تاریخ گذشته و مقادیری مرغ پخته آماده سرو که در شرایط غیر بهداشتی دردمای محیط نگهداری شده بود
· کنترل نحوه نگهداری غذای پخته و خام کنار یکدیگر در یخچال در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی
· تست کلر باقیانده شبکه شهری
· نمونه برداری بررسی دمای غذای پخته شده خارج از یخچال رستوران ها
· اعمال جریمه برای دونفر از کارگران یک آشپزخانه
· تعطیلی موقت رستورانی که وضعیت بهداشتی آشپزخانه اش در وضعیت بسیار نامطلوبی قرار داشت
· کنترل موادغدایی عوارضی قم تهران
· بازدید از نمازخانه ها و سرویس های بهداشتی بین راهی