در پایش کشوری برنامه مشارکتی حمایتی کودکان زیر 6 سال دارای سوء تغذیه مطرح شد:
بهبود روند رشد کودکان تحت پوشش برنامه مشارکتی حمایتی در استان قم
دکتر مینا مینایی ، مسئول پژوهشی و کارشناس تغذیه کودکان و نوجوانان دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، در پایش برنامه مشارکتی حمایتی تغذیه کودکان دارای سوء تغذیه استان قم، روند رشد کودکان تحت پوشش این برنامه را در استان قم رضایت بخش اعلام کرده و گفت: در بازدیدی که از خانواده های تحت پوشش برنامه انجام شد نشان داد کارشناسان تغذیه مراکز خدمات جامع سلامت در قم در حیطه مشاوره و آموزش اقدامات بسیار ارزشمندی انجام داده اند. از اقدامات شاخصی که انجام شده است شناسایی، ارزیابی دقیق، پیگیری و آموزش خانواده ها بصورت چهره به چهره و همچنین استفاده از فضاهای مجازی بود و روند رشد کودکان رو به بهبود نشان می دهد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی در بازدیدی که هیاتی متشکل از نمایندگان دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان برنامه و بوجه کشور به همراه مسئولین واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشتی و اداره تعاون استان قم از یکی از مراکز خدمات جامع سلامت مجری این طرح در استان قم انجام شد، کارشناس بهبود تغذیه وزارت بهداشت اظهار داشت: برنامه ارتقاء وضع تغذیه کودکان از طریق حمایت تغذیه ای با مشارکت وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی و سازمان برنامه و بودجه کشور از سال 1402 با هدف بهبود وضع تغذیه کودکانی که دچار انواع اختلال رشد و سوء تغذیه هستند و نیز با هدف ارتقاءکیفیت خدمات مراقبتهای تغذیه ای برای کودکان و ارتقاء سواد تغذیه ای والدین بویژه مادران دارای کودک زیر 6 سال، شروع شده و در سال گذشته بررسی اثر بخشی این برنامه نشان داد که اجرای این برنامه در کشور توانسته در بهبود وضع تغذیه کودکان بسیار موثر باشد.
وی افزود: خوشبختانه این برنامه در سال 1403 نیز ادامه یافته و براساس شاخص های تن سنجی که پس از بررسی در بازه زمانی 6 ماهه توسط کارشناسان تغذیه و پایش رشد توسط مراقبین و بهورزان و پیگیری مستمر دارای اختلال رشد یا سوء تغذیه ارزیابی می شوند با شناسایی اقلام تغذیه ای براساس نیازهای تغذیه ای کودکان 6 تا 59 ماهه بصورت ماهانه در کارت یارانه سرپرست خانوارهایی که کودک آنها کمبود وزن دارند شارژ می شود.
اقای نوری، کارشناس سازمان برنامه و بودجه کشور نیز ضمن رضایت بخش خواندن فعالیتهای مشاوره ای و حمایتی استان قم اظهار داشت: این برنامه از سال گذشته با اختصاص اعتبار جدیددی از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور در حال اجرا می باشد که با همکاری وزارت بهداشت و تعاون اطلاعات جمع آوری و به سازمان برنامه و بودجه اعلام می شود تا کودکانی که در دهک های های پایین هستند مورد حمایت این طرح قرار گیرند.
وی افزود: از سال گذشته 134 هزار کودک تحت پوشش قرار گرفته اند و اقلام غذایی که مورد تایید وزارت بهداشت می باشد از طریق فروشگاههای زنجیره ای در سراسر کشور در اختیار خانواده این کودکان قرار می گیرد.
با توجه به اینکه سوء تغذیه کودکان بعد از 6 سال دیگر قابل جبران با تغذیه نیست این طرح با هدف پیشگیری از بروز و شیوع سوء تغذیه در کودکان زیر 6 سال انجام می شود تا از آسیب هایی که در بزرگسالی ممکن است برای این کودکان ایجاد شود پیشگیری کرده باشیم.
آسیب های ناشی از یو وی عمدتا قابل اجتناب است. افزایش میزان بروز سرطان های پوست در دهه های گذشته به شدت با قرار گرفتن در معرض پرتوهای فرابنفش شغلی و تفریحی مرتبط است. مواجهه بیش از حد با یو وی به عنوان علت اصلی اثرات مضر بر روی پوست، چشم و سیستم ایمنی شناخته شده است.
دارا بودن مدرک تحصیلی کاردانی و یا کارشناسی در یکی از رشته های تحصیلی بهداشت عمومی، مامایی و پرستاری برای داوطلبان زن و داشتن مدرک تحصیلی کاردانی و یا کارشناسی در یکی از رشته های تحصیلی بهداشت عمومی، بهداشت محیط و پرستاری برای داوطلبان مرد. شرکت داوطلبان دارای مدرک تحصیلی بالاتر از مقطع کارشناسی در هر رشته تحصیلی در آزمون بهورزی مجاز نمی باشد.
متقاضیان واجد شرایط، مدارک لازم را به ترتیب ذکر شده از تاریخ 16/11/1401 حداکثر تا پایان تاریخ 30/11/1401 روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8 لغایت 15 و پنج شنبه ها از ساعت 8 تا 13 (بجز تعطیلات رسمی) به نشانی: قم، خیابان امام خمینی (ره)، خیابان 20 متری شهید بهشتی، نبش تقاطع چمران –مرکز بهداشت استان قم (امور اداری خانم حسینی/آقای کاظمیان)،تحویل و رسید دریافت نمایند.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای بسیج اقدام جهانی برای مقابله با آلودگی هوا، 7 سپتامبر یا 29 دی ماه هر سال را به عنوان روز جهانی هوای پاک برای آسمان آبی تعیین کرد و از سهامداران دعوت کرد تا این روز را جشن بگیرند و به افزایش همکاری های بین المللی در حمایت از تلاش های همه توجه کنند.