مشاور معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بازدید از روند ارجاع بیماران مشکوک به سرطان در قم:
برقراری ارتباط بین خدمات سطح یک و دو در نظام سلامت کشور ضروریست
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی قم، دکتر فرخی، مشاور معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن بررسی نحوه ارجاع بیماران مشکوک به سرطان در مرکز خدمات جامع سلامت و گفتگو با کلیه واحدهای مستقر در مرکز، از فرایند اجرای برنامه ارجاع بیماران به واحد مکسا (موسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان)، در کلینیک تخصصی بیمارستان شهید بهشتی بازدید کرد.
در این بازدید دکتر فرخی با اشاره به وجود حلقه مفقوده بین خدمات سطح یک و دو در سالیان گذشته گفت: در سالهای متمادی در نظام شبکه و حتی بعد از اجرای طرح تحول سلامت در کشور بین خدمات سطح یک و دو حلقه مفقوده ای وجود داشته که مرکز مکسا بعنوان ایستگاهی برای پذیرش بیماران شناسایی و ارجاع شده از سطح یک یعنی از مراکز خدمات جامع سلامت و هدایت و پیگیری دریافت خدمات درمانی و تکمیلی در سطح دو توانسته است بسیار خوب عمل کند.
وی افزود: این فرایند، مدل بسیار موثر و موفق در برقراری ارتباط بین خدمات سطح یک و دو است که باید در نظام سلامت در کل کشور پیاده سازی شود تا موفقیت درمان و رضایت بیمار را به همراه داشته باشد.
در این بازدید مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی قم نیز ضمن ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در مراکز خدمات جامع سلامت و نیز روند درمانی بیماران شناسایی و ارجاع شده به مکسا گفت: در این فرایند موارد مشکوک به سرطان حسب نوع سرطان بر اساس دستورالعمل و تایید پزشک مرکز، از طریق سامانه سیب و همچنین طی تماس تلفنی ماما و یا مراقبین سلامت، به واحد مکسای مستقر در بیمارستان شهید بهشتی ارجاع می گردند.
دکتر محمد نیک پور افزود: در واحد مکسا، نیروی پیگیری کننده، زیر نظر پزشک این واحد، بدون نیاز به حضور بیمار، هماهنگی های لازم را جهت اخذ نوبت با توجه به شرایط بیمار (ماموگرافی، سونوگرافی، آندوسکوپی، کولونوسکوپی و ...) از بیمارستانهای دولتی را انجام داده و جهت مراجعه، با بیمار تماس می گیرند و تمامی اقدامات و پیگیریهای لازم تا حصول نتیجه در مراکز دولتی توسط مکسا انجام و در صورت تشخیص بیماری سرطان، بیمار جهت پیگیری امور درمانی به جراح و یا واحد شیمی و پرتو درمانی بیمارستان شهید بهشتی ارجاع می گردد.
وی اظهار داشت: در حال حاضر فرایند ارجاع در دو سرطان پستان و کولورکتال به خوبی در حال اجرا می باشد و اقدامات تشخیصی برای بیماران در اسرع وقت انجام می گردد. با توجه به راه اندازی کلینیک تشخیص و درمان سرطان دهانه رحم در بیمارستان شهید بهشتی و همکاری این بخش در بیمارستان خیرین سلامت، اقدامات تشخیصی سرطان دهانه رحم نیز به این مجموعه افزوده شده و بیماران ارجاع شده از مراکز خدمات جامع سلامت، می توانند از این امکانات با حداقل هزینه (مطابق با تعرفهدولتی) خدمات با کیفیت و در حداقل زمان را دریافت کنند.
حدود 28 تا 30 درصد از نمونههای اخذ شده از بیماران از نظر آنفلوانزا مثبت شدهاند. به نظر میرسد این موج کم و بیش تا اواخر سال استان را تحت تأثیر خود قرار دهد.
دکتر سیامک محبی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به افزایش موارد ابتلا به آنفلوآنزا، از مردم خواست با رعایت نکات پیشگیرانه، بهویژه در بین کودکان و دانشآموزان، از شیوع بیشتر این بیماری پیشگیری کنند.
سالمندی دوره ای از زندگی است که همه ما با رعایت سبک زندگی سالم آن را تجربه خواهیم کرد. تکریم سالمندان، یک وظیفه اخلاقی و اسلامی است که به معنای احترام به ارزش ها و سنت ها و حفظ پیوند های خانوادگی و پیوند بین نسلی است. در این مطلب به نکاتی اشاره می کنیم که توجه به آنها کمک می کند تا در کنار یکدیگر زندگی بهتری را تجربه کنیم.
آسیب های ناشی از یو وی عمدتا قابل اجتناب است. افزایش میزان بروز سرطان های پوست در دهه های گذشته به شدت با قرار گرفتن در معرض پرتوهای فرابنفش شغلی و تفریحی مرتبط است. مواجهه بیش از حد با یو وی به عنوان علت اصلی اثرات مضر بر روی پوست، چشم و سیستم ایمنی شناخته شده است.
دارا بودن مدرک تحصیلی کاردانی و یا کارشناسی در یکی از رشته های تحصیلی بهداشت عمومی، مامایی و پرستاری برای داوطلبان زن و داشتن مدرک تحصیلی کاردانی و یا کارشناسی در یکی از رشته های تحصیلی بهداشت عمومی، بهداشت محیط و پرستاری برای داوطلبان مرد. شرکت داوطلبان دارای مدرک تحصیلی بالاتر از مقطع کارشناسی در هر رشته تحصیلی در آزمون بهورزی مجاز نمی باشد.
متقاضیان واجد شرایط، مدارک لازم را به ترتیب ذکر شده از تاریخ 16/11/1401 حداکثر تا پایان تاریخ 30/11/1401 روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8 لغایت 15 و پنج شنبه ها از ساعت 8 تا 13 (بجز تعطیلات رسمی) به نشانی: قم، خیابان امام خمینی (ره)، خیابان 20 متری شهید بهشتی، نبش تقاطع چمران –مرکز بهداشت استان قم (امور اداری خانم حسینی/آقای کاظمیان)،تحویل و رسید دریافت نمایند.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای بسیج اقدام جهانی برای مقابله با آلودگی هوا، 7 سپتامبر یا 29 دی ماه هر سال را به عنوان روز جهانی هوای پاک برای آسمان آبی تعیین کرد و از سهامداران دعوت کرد تا این روز را جشن بگیرند و به افزایش همکاری های بین المللی در حمایت از تلاش های همه توجه کنند.