• 1398/12/13 - 09:53
  • 154
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

خودمراقبتی، مهمترین راه جلوگیری از ابتال به کرونا ویروس جدید

بیماری کروناویروس جدید چیست ؟ کرونا ویروس ها گروهی از ویروس ها هستند که هم در انسان وهم در برخی حیوانات می توانند باعث بیماری شوند. درانسان ،برخی از کورونا ویروس ها صرفا بیماری خفیف مانند سرماخوردگی ایجاد می کنند.بیماری کروناویروس جدید یک بیماری ویروسی و بسیار مسری است که اولین بار در شهر ووهان کشور چین شناسایی گردید. عالئمی شبیه آنفلوانزا ، سارس و سایر بیماری های شدید تنفسی دارد . عامل این بیماری به اختصار 9102- nCoV نامگذاری شده است بعد ازشناسایی موارد اولیه بیماری در شهر ووهان چین به علت مسری بودن شدید ، این بیماری به شهرهای دیگر چین هم گسترش پیدا کرد سپس مواردی از بیماری هم در کشورهای دیگر مانند تابلند، ژاپن، کره جنوبی، آمریکا و برخی کشورهای دیگر مشاهده گردید.

 

بیماری کروناویروس جدید چیست ؟

کرونا ویروس ها گروهی از ویروس ها هستند که هم در انسان وهم در برخی حیوانات می توانند باعث بیماری شوند. درانسان ،برخی از کورونا ویروس ها صرفا بیماری خفیف مانند سرماخوردگی ایجاد می کنند.بیماری کروناویروس جدید یکبیماری ویروسی و بسیار مسری است که اولین بار در شهر ووهان کشور چین شناسایی گردید. عالئمی شبیه آنفلوانزا ،سارس و سایر بیماری های شدید تنفسی دارد . عامل این بیماری به اختصار 9102- nCoV نامگذاری شده است بعد ازشناسایی موارد اولیه بیماری در شهر ووهان چین به علت مسری بودن شدید ، این بیماری به شهرهای دیگر چین همگسترش پیدا کرد سپس مواردی از بیماری هم در کشورهای دیگر مانند تابلند، ژاپن، کره جنوبی، آمریکا و برخی کشورهای دیگر مشاهده گردید.

راه انتقال کورونا ویروس جدید ۹۱۰۲ چیست ؟

هنوز راه های انتقال، مخازن حیوانی، آن مشخص نشده و نیاز به مطالعات بیشتر دارد.اما انتقال فرد به فرد بیماری از طریق ترشحات تنفسی یا تماس مستقیم با بیمار محتمل است. درتماس با قطرات تنفسی ایجاد شده با عطسه و سرفه، لمس وسایل آلوده به ویروس و سپس لمس چشم ها و بینی و دهان، تماس با حیوانات آلوده و خوردن گوشت خام و نیمه پخته از راه های شناخته شده کسب ویروس می باشند. در صورت سفر به مناطق آلوده و تماس با بیماران بویژه درکارکنان بهداشتی شانس انتقال بیشتر می شود.

عالیم کرونا ویروس جدید ۹۱۰۲ چیست ؟

بیماری های ویروسی دوره ای دارند که اصطالحا به آن دوره کمون گفته می شود. یعنی زمانی که فرد عالئم بیماری را نشان نمی دهد اما میتواند ناقل این بیماری باشدودیگران را مبتال کند. دوره کمون بیماری 9-01 روز می باشد. عالئم بیماری بیماری کروناویروس جدید همانند آنفلوانزا یک بیماری ویروسی حاد تنفسی است که با درگیری دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی همراه است. تب و سرفه همراه با تنگی نفس، تنفس تند و درد قفسه سینه عالئم اصلی بیماری است. سایر عالئم شامل لرز ، درد بدن،گلودرد،سردردمی باشد. در گروهی از مبتالیان می تواند به بیماری شدید تنفسی تب دار تبدیل شده وباعث بستری گردد. در موارد اندکی نیز مرگ در اثر این بیماری گزارش شده است واکسن یا دارویی برای درمان این بیماری، در حال حاضر وجود ندارد وتحقیقات در این زمینه در حال اجرا است.

پیام های آموزشی در خصوص بیماریهای تنفسی(سرماخوردگی، آنفلوانزا و کرونا ویروس)

به اطلاعاتی که توسط منابع غیرموثق در خصوص گسترش بیماری کرونا ویروس جدید 9102 از طریق فضای مجازی منتشر می شود اعتماد نکنید.

در کشور چین کرونا ویروس جدید 9102 از طریق حیوان به انسان و سپس از انسان به انسان منتقل شده است.

میزان کشندگی بیماری کرونا ویروس جدید چین بسیارکم است.

سالمندان و افراد دارای نقص سیستم ایمنی، گروههای پرخطر بیماری کرونا ویروس جدید 9102هستند.

سردرد، تب و مشکالت تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی، و تنگی نفس از عالیم بیماری کرونا ویروس جدید 9102 هستند.

بیماری کرونا ویروس جدید 9102 قابل درمان است.

از دست دادن و روبوسی کردن با افراد دارای عالیم تنفسی (سرفه، عطسه و...)خودداری کنید.

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال )ترجیحا( و یا قسمت باالی آستین بپوشانید.

به طور مداوم و در هر زمان ممکن اقدام به شست و شوی کامل دستها با آب و صابون کنید.

مدت شستوشوی دستها حداقل به اندازه 91 ثانیه باشد و تمامی قسمتهای دست (انگشتان خصوصا انگشت شست, کف دست و مچ دست)شسته شود.

در صورت عدم دسترسی به آب از ژل های ضدعفونی کننده با پایه الکل که نیاز به شستشو با آب ندارند، برای شستن دست استفاده کنید.

از رها کردن دستمال کاغذیهای مصرف شده در محیط خودداری کنید.

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید. به مسافرانی که عازم چین هستند توصیه میشود از تماس با حیوانات اهلی/ وحشی خودداری کنند.

از خوردن مواد غذایی نیمپز خودداری کنید.

پس از بازگشت از چین، در صورت داشتن عالیم تنفسی تبدار، بیمار باید ضمن رعایت اصول حفاظت فردی (شستن دست و استفاده از ماسک) به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید.

از بیماران مبتال به عالیم تنفسی (نظیر سرفه و عطسه)، حداقل 1 متر فاصله داشته باشید.

حریم عفونی افراد، شعاع یک متر اطراف هر فرد(چه سالم و چه بیمار)است.همیشه این حریم را رعایت کنیم.

در روز های اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پرتردد پرهیز کنید.

در صورت داشتن عالیم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید. در مکان های شلوغ و حمل و نقل عمومی، ازدست زدن به چشم و دهان خود خودداری کنید.

  • گروه خبری : مقالات آموزشی,اخبار طرح تحول
  • کد خبر : 35478
کلمات کلیدی