• 1390/06/30 - 10:09
  • 31
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

آلزایمر و راههای پیشگیری از آن

بیماری آلزایمر یک بیماری تحلیل برنده و پیش رونده سیستم عصبی مرکزی است که باعث زوال قوای عقلانی می شود.

عارضه این بیماری دمانس و زوال عقل است      

که از علائم شاخص آن از دست دادن حافظه، قضاوت ، استدلال و تغییراتی در حالت و رفتار می باشد.

بیماری آلزایمر بخشی از روند طبیعی پیری نیست چنانچه علائم فوق دیده شود باید به پزشک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کرد.

 اهمیت این بیماری به حدی می باشد که هر ساله در روز سی شهریور مصادف با 21 سپتامبر «روزجهانی بیماری آلزایمر»،  72 کشور عضو انجمن جهانی آلزایمر با اجرای برنامه های متعدد سعی در افزایش آگاهی عمومی نسبت به این بیماری دارند.

عامل اصلی ایجادکننده آلزایمر رایکال های آزاد اکسید کننده هستند که با افزایش سن بیشتر تولید می شود .اما  ما می توانیم با ورزش وخواب منظم  و مصرف مواد غذایی دارای آنتی اکسیدان از بروز آن جلوگیری نمائیم .

جالب است نظرات متخصصان اعصاب امریکا را در خصوص ورزش و آسیب های مغزی افراد بدانیم:

1-      ورزش منظم می تواند آسیب مغزی ناشی از بیماری آلزایمر را جبران کرده و یا از بروز این آسیب ها در فرد سالمند پیشگیری کند

2-      ورزش موجب می شود که مغز به سرعت مواد شیمیایی را که ما نع التهاب های مغز و آسیب رسان میشود تولید می کند.

3-      ورزش پیش از آسیب دیدگی مغز در واقع فضای مغزی را به گونه ای تغییر می دهد که در آن نورون ها در برابر صد مات شدید محافظت شوند

بطوریکه نتایج مطالعات انجام شده در آمریکا نشان می دهد که ورزش منظم و خواب کافی در افزایش توان حافظه نقش عمده ای دارد. خواب کافی به میزان 12درصد در افزایش توان حافظه موثر است. ورزش منظم احتمال ابتلا به بماری پارکینسون را 40درصد کاهش می دهد.

مواد غذایی موثر در این زمینه:

1- ماهی: مصرف ماهی های قزل آلا یا ساردین بعلت اسید چرب امگا3 خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می دهد

2-سیب : در سیب ماده آنتی اکسیدانی بنام  کورستین است که بیشتر مقدار آن در پوست آن نهفته است . سیب قرمز در مقایسه با سیب زرد یاسبز آنتی اکسیدان بیشتری دارد. اگر می خواهید جلوی رادیکال ها را بگیرید روزانه یک عدد سیب قرمز با پوست میل کنید.

3- گردو: بخاطر وجود امگا3 فراوان در آن غذای مغز محسوب می شود.

4- روغن زیتون: اسیدهای غیر اشباع در روغن زیتون موجب حفظ ساختار غشایی سلولهای مغزی می شود.

5-زرد چوبه: زرد چوبه یا دانه های زرد موجود در ادویه کاری مانع رسوب پروتئین های مخرب بافت مغز می شود

6-بادام: بادام دارای آنتی اکسیدان است بخصوص پوست بادام دارای ویتامین E است و این ویتامین یکی از انواع آنتی اکسیدان های می باشد .

1-      اسید فولیک:  سبزیجات برگی شکل و غلات کامل منابع غنی از اسید فولیکB12،B6  می باشد که مانع تبدیل متیونین (اسید آمنه ضروری) به هموسیستین (اسید آمنه غیر ضروری) که یک ماده سمی است و به رگ ها آسیب میرساند و منجر به بروز الزایمر میشود.

2-      لوبیا  سویا: سویا بعنوان سلطان لسیتین معرفی شده است:

مغز برای انجام فعالیت های طبیعی خود نیاز به استیل کولی دارد که منشا آن از لسیتین است ..استیل کولین اهمیت بسیاری برای فعالیت مغز و حافظه دارد و با وجود آن مغز و مرکز حافظه توانایی ضبط و نگهداری صحبت ها – نوشته ها و دیده ها را خواهد داشت و تا این ماده ساخته شده ازلسیتین به اندازه کافی به مغز برسد دچار فراموشی نمی شویم و بر عکس در اثر کاهش استیل کولین به دنبال کمبود لسیتین حتما برای مدت کوتاهی قدرت حافظه کاهش یافته و مغز قدرت حفظ طولانی صحبت ها و دیده ها را از دست می دهد.

 

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 5855
کلمات کلیدی