• 1394/02/21 - 13:12
  • 89
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

مشارکت از شما، خدمت از ما

اجرای موفقیت آمیز سرشماری طرح تحول نظام سلامت فقط با مشارکت همشهریان گرامی ممکن خواهد شد.

 

همانگونه که همشهریان گرامی مستحضرند سرشماری طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت از 22 فروردین ماه سال جاری آغاز گردیده و پرسشگران این مرکز با مراجعه به درب منازل اقدام به تکمیل فرم می نمایند.

با عنایت به برخی گزارشات تلفنی از سوی مردم، ظاهرا علاوه بر موضوع سرشماری طرح تحول، شایعه اخذ نمونه خون و تزریق انسولین همراه با پرسشگری، در برخی مناطق و نیز فضاهای مجازی به نوعی مطرح شده است.

با توجه به اهمیت موضوع و  شفاف سازی در این زمینه و تنویر افکار عمومی و پیشگیری از تحت تاثیر قرار گرفتن طرح مذکور، به اطلاع همشهریان محترم می رساند

 

در این سرشماری :

·          پرسشگران با ارائه کارت شناسایی و ملبس به کاور با آرم مرکز بهداشت به درب منازل مراجعه می نمایند.

·          اطلاعات جمع آوری شده شامل اطلاعات فردی می باشد ( تعداد و اسامی اعضای خانواده، کد ملی، ملیت، جنس، سن، وضعیت تاهل و سواد، شغل، نوع بیمه، وضعیت مالکیت مسکن جهت اطمینان از ثابت و متغیربودن آدرس) می باشد.

·          در این طرح بجز تکمیل فرم سرشماری با مشخصه های فوق هیچگونه فعالیت دیگری مانند خون گیری، تزریق انسولین و ... صورت نمی گیرد .    

·          اطلاعات جمع آوری شده  در این سرشماری کاملا محرمانه بوده و صرفا در برنامه ریزی در مسائل بهداشتی و سلامت جامعه استفاده شده و هیچ کاربرد دیگری نخواهد داشت.

 

 در پایان ضمن تکذیب هرگونه فعالیت دیگر توسط پرسشگران این طرح، در صورت برخورد، همشهریان گرامی می توانند با شماره تلفن 36602089 (روابط عمومی مرکز بهداشت) تماس حاصل فرمایند.


 ==================================


طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت

ایران با بیش از75 میلیون نفر جمعیت به عنوان شانزدهمين كشور پرجمعيت جهان بیش از 53 میلیون نفر شهرنشین دارد.  از کل جمعيت حاشيه نشين در جهان، بين 85 تا 10 میلیون نفر آن در ایران و  در 700 سکونتگاه غیررسمی در کشور  ساکن هستند که بخشی از این جمعیت را اتباع خارجی تشکیل می دهند.

از نظر وزارت کشور  سکونتگاه های غیررسمی  بافت هایی خارج از محدوده قانونی و در حریم شهرهاست که روستاییان مهاجر و  شهروندان بی بضاعت جامعه را در خود جای داده و بدون مجوز و خارج از برنامه ریزی رسمی و قانونی توسعه شهری بوجود آمده  ساکنان این سکونتگاه ها  از کمترین خدمات رفاهی، اجتماعی ، فرهنگی و بهداشتی بهره مندند.

طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت نخست برای حاشیه نشینان و ساکنان سکونتگاههای غیررسمی  با هدف افزایش سطح سلامت جمعیت هدف،افزایش عادلانه دسترسی به خدمات سلامت، افزایش کیفیت  خدمات رسانی ، افزایش رضایتمندی ، افزایش مشارکت منصفانه در تامین مالی خدماتو  افزایش کارایی و حرکت به سمت مدیریت منابع اجرا شده و هم اکنون عموم مردم در کلان شهر قم را شامل می شود.

در همین راستا در گام اول برای اجرای این طرح، سرشماری از کلیه ساکنین شهر مقدس قم در دستور کار قرار گرفت که طی این سرشماری اطلاعات خانوارها از طریق مراجعه حضوری پرسشگران به درب منازل همشهریان محترم جمع آوری و ثبت خواهد گردید.

از آنجا که جمع آوری اطلاعات دقیق نقش مهمی در برنامه ریزی صحیح برای اجرای موفقیت آمیز طرح خواهد داشت، لازم است همشهریان گرامی در هنگام مراجعه پرسشگران، ضمن دقت در ارائه اطلاعات صحیح و همچنین ارائه کارت ملی یا شناسنامه اعضای خانوار، با پرسشگران ما همکاری لازم را داشته باشند.

لازم به ذکر است پرسشگران با نشان دادن کارت شناسایی معتبر و لباس منقوش به آرم دانشگاه علوم پزشکی قم  مرکز بهداشت استان به درب منازل شما مراجعه خواهند نمود.

 

*********************

 

 

 


سلامتی ؛ یعنی زندگی ، خوشبختی و آرامش که همه انسانها به یک اندازه باید از آن بهره مند شوند  براساس بند دوم سیاست های کلی سلامت و ابلاغ رهبر معظم انقلاب اسلامی  «تحقق رويكرد سلامت همه جانبه و انسان سالم در همه قوانين، سياست‌هاي اجرايي و مقررات، با رعايت اولويت پيشگيري بر درمان و روزآمد کردن برنامه‌هاي بهداشتي و درماني الزامی است  بر این اساس  طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت اجرایی می شود.

تاکنون تلاش های بسیاری  برای استقرار نظام شبکه های بهداشتی درمانی در سراسر کشور صورت گرفته که به ارتقاء بسیاری از شاخص های سلامت و افزایش طول عمر و کاهش بسیاری از بیماری های واگیر و استقرار نظام مراقبت بیماری های غیر واگیر انجامیده است. 

شهر قم به عنوان عامل ارتباطی 18 استان کشور و به دلیل وجود بارگاه ملکوتی حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران و وجود حوزه علمیه و مراکز علمی- پژوهشی همواره پذیرای مهاجرین، زائرین و طلابی از کشورهای مختلف جهان می باشد که این امر ضرورت خدمت رسانی هر چه بیشتر و بهتر را برای متولیان امر سلامت استان دو چندان نموده است

وضعیت کنونی سیستم ارئه خدمات بهداشتی شهر قم با 21 مرکز بهداشتی درمانی و 46 پایگاه بهداشت پاسخگوی نیازهای تامین و ارائه کامل خدمات سلامت به همه مردم شریف قم نبوده لذا معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم در راستای منویات مقام معظم رهبری و بر اساس برنامه ها و سیاستهای دولت جمهوری اسلامی ایران و در چارچوب دستورالعمل های ارسالی از سوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی عزم خود را جزم نموده و بصورت پیشرو و الگو در کشور، طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت را برای کل ساکنین کلانشهر قم به اجرا می آورد که این طرح انشاا... با تغییر کمیت،کیفیت و تنوع ارائه خدمات، چهره سلامتی را در شهر مقدس قم دگرگون خواهد نمود.

قابل ذکر است در این طرح مراکز بهداشتی درمانی فعلی به «مراکز سلامت جامعه» و پایگاه های بهداشتی به «پایگاه سلامت» ارتقاء یافته و ضمن افزایش ارائه خدمات سلامت، تعداد این مراکز به 41 مرکز و پایگاهای سلامت به 128 پایگاه افزایش می یابد که طی آن دسترسی همشهریان گرامی به خدمات اولیه سلامت به نحو چشمگیری تسهیل خواهد شد

همچنین در این طرح به ازای هر 4000 نفر جمعیت ساکن شهر قم یک نفر مراقب سلامت تعریف گردیده که این افراد در نزدیکترین واحد سلامت به محل سکونت خانواده یعنی  پایگاه سلامت مستقر هستند. قابل ذکر است نحوه ارائه خدمات سلامت در این سطح کاملا فعال بوده و برنامه دوره ای مراقبت های مورد نیاز به افراد ارائه می گردد. در صورت عدم مراجعه فرد در موعد مقرر کارشناس مراقب سلامت به منظور جلوگیری از بروز هرگونه وقفه در ارائه خدمات اقدام به پیگیری تلفنی نموده و یا حسب ضرورت به درب منزل مراجعه می نمایند. در این طرح به مخاطرات پیشگفت نگاه ویژه ای گردیده است، از جمله آن می توان به مراقبت های تغذیه، سلامت روان، پیشگیری از بیماریهای واگیر وکنترل عوارض بیماریهای مزمن و غیرواگیر اشاره نمود.

لازم به ذکر است اولین مرکز سلامت جامعه در راستای اجرای طرح تحول نظام سلامت در ششم اردیبهشت ماه سالجاری، همزمان با هفته سلامت با حضور مسئولین استانی در مرکز امام رضا(ع) در پردیسان فعالیت خود را آغاز نموده و به ارائه خدمت به همشهریان محترم این منتطقه پرداخته است.

 

از جمله شاخص هایی که با اجرای طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت ارتقاء خواهد یافت، عبارتند از :

·         کاهش مرگ و میر مادر و کودک با بهره‌مندی رایگان از خدمات بهداشت مادر و کودک

·         بهبود وضعیت سوءتغذیه در گروه‌های هدف شامل کودکان، دانش آموزان، دختران، مادران باردار و سالمندان از طریق ارائه خدمات مشاوره و مراقبت از رژیم غذایی

·         پیشگیری از بیماری های واگیر و مشکلات اولویت دار از جمله بیماری های رفتاری و سل با خدمات رسانی بهداشتی

·         پيشگيري و كنترل بيماری‌هاي غیر واگیر از جمله بیماری های قلبي عروقي، دیابت، چربي و فشارخون بالا

·         بهبود وضعیت سلامت روان از طریق مشاوره  و درمان

·         کنترل آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد و رفتارهای پرخطر با بهره‌مندی رایگان از خدمات سلامت اجتماعی

*********************

طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت علاوه بر پیامدهای بهداشتی و پزشکی برای عموم مردم جامعه، مراکز بهداشتی درمانی فعلی را به «مراکز سلامت جامعه» و پایگاه های بهداشتی را به «پایگاه سلامت» تبدیل خواهد کرد  همچنین  از طریق این مراکز و پایگاه ها  مردم از  خدماتی بهرمند خواهند شد از جمله :  

1.      خدمات خودمراقبتی در محل عبادت، زندگی، کار، تحصیل، تفریح و ...

2.      خدمات تشخیصی و شناسایی زودهنگام عوامل خطر و بیماری ها

3.      خدمات ارزیابی، تشخیص و شروع درمان بیماری های مزمن و  بیماری های شایع و فصلی

4.      خدمات مراقبت از سلامت مادران باردار و شیرده، کودک و نوجوان، جوان، میانسال و سالمند

5.      خدمات مشاوره و مراقبت روانشناختی از جمعیت تحت پوشش

6.      خدمات مشاوره و مراقبت از تغذیه سالم و فعالیت بدنی

7.      خدمات مشاوره و مراقبت اجتماعی

8.      خدمات حفظ و ارتقاء نظام مدیریت بیماری های واگیر

9.      خدمات سلامت دهان و دندان

10. خدمات سلامت محیط و کار

11. خدمات سلامت در حوادث و بلایا

 

****************************

 

  با اجرای طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت  امید است در نوع و نحوه  خدمات رسانی بهداشتی درمانی به مردم  تحولات ارزشمندی صورت گیرد از این رو مشارکت همشهریان محترم در تمام مراحل، به ویژه مرحله سرشماری اولیه با ارائه اطلاعات صحیح به ماموران سرشماری بر اساس شناسنامه، کارت ملی و دفترچه بیمه اعضای خانوار، برنامه ریزی برای اجرای موفقیت آمیز طرح را برای خدمتگزاران مردم در عرصه بهداشت هموارتر خواهد کرد

  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشت
  • کد خبر : 19474
کلمات کلیدی