پیام های بهداشتی ویژه ایام محرم الحرام
سلامت در ماه محرم
با فرا رسیدن ماه محرم و برگزاری جلسات و مراسم مذهبی و عزاداری در مساجد و تکایا و توزیع نذورات امکان بروز بیماری های مرتبط با آب و غذا به ویژه بیماری های عفونی روده ای و مسمومیت ها در این تجمع های عمومی افزایش می یابد به همین دلیل رعایت ضوابط بهداشتی از جمله بهداشت فردی، محیطی و مواد غذایی از اهمیت خاصی برخوردار می باشد.
با فرا رسیدن ماه محرم و برگزاری جلسات و مراسم مذهبی و عزاداری در مساجد و تکایا و توزیع نذورات امکان بروز بیماری های مرتبط با آب و غذا به ویژه بیماری های عفونی روده ای و مسمومیت ها در این تجمع های عمومی افزایش می یابد به همین دلیل رعایت ضوابط بهداشتی از جمله بهداشت فردی، محیطی و مواد غذایی از اهمیت خاصی برخوردار می باشد.
پیام های بهداشتی ویژه ایام محرم
•ª هر گونه پخت و پز باید در مکان هایی دارای شرایط بهداشتی انجام گیرد. کلیه افراد درگیر در توزیع آب و چای، غذا، بایستی نسبت به دریافت کارت معاینه پزشکی اقدام نمایند.
•ª در هنگام توزیع غذا از راه رفتن افراد توزیع کننده غذا از روی سفره ها جلوگیری گردد.
•ª مواد غذایی اولیه سالم دارای مشخصات بهداشتی مورد تأیید وزارت بهداشت می باشد.
•ª از فرآورده های دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده مورد تأیید سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت استفاده کنید.
•ª در صورت استفاده از قند و شکر ترجیحاً از قند و شکر بسته بندی شده استفاده کنید.
•ª از نگهداری مواد غذایی پخته در فضای محیط به مدت طولانی خودداری گردد. و در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت باید در دمای زیر 4 درجه و یا بالای 60 درجه سانتی گراد نگهداری شود.
•ª از نگهداری مواد غذایی خام و پخته در مجاورت هم داخل یخچال و یا سردخانه خودداری شود.
•ª برای توزیع چای و مواد غذایی گرم الزاماً از ظروف گیاهی (با پایه نشاسته و ذرت) استفاده شود.
•ª در صورت توزیع سبزی و سالاد سالمسازی آنها الزامی است.
•ª شستشو و گندزدایی ظروف جهت مواد غذایی و اشامیدنی چندبار مصرف الزامی است.
•ª توزیع آب، شربت و یا شیر در بین دسته ها فقط با استفاده از لیوان یک بار مصرف انجام گیرد.
•ª سرویس های بهداشتی مرتب نظافت و گندزدایی و حتماً دارای مایع دستشویی باشند.
•ª زباله های تولید شده بعد از پایان مراسم به صورت بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع گردد.
•ª چادر نماز، لباس های عزادارای و ... به صورت مشترک استفاده نگردند.
•ª وسایل اطفاء حریق به تعداد نصب و آموزش استفاده از آنها داده شود.
•ª ایمنی مراکز فوق از نظر پرتگاه، راه پله، سیم کشی برق و ... قبل از برگزاری مراسم کنترل شود.
•ª ذبح و قربانی احشام در جلوی دسته های عزاداری و ... با هماهنگی سازمان دامپزشکی در شرایط بهداشتی صورت گیرد.
•ª برای توزیع مواد غذایی داغ از ظروف یک بار مصرف گیاهی استفاده شود.
•ª مواد خام در تهیه مواد غذایی بایستی سالم و دارای مشخصات بهداشتی باشد.
•ª مواد غذایی پخته انسانی بایستی در دمای زیر 4 درجه یا بالای 60 درجه سانتی گراد باشد.