• 1390/01/23 - 06:28
  • 90
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
برگزاری مراسم زنگ سلامت

زنگ سلامت

همزمان با سومين روز از هفته سلامت زنگ سلامت حضور استاندار در هنرستان پسرانه ثامن الائمه قم نواخته شد.

الائمه قم نواخته شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان قم، حجت الاسلام والمسلمین محمد حسین موسی پور در مراسم زنگ سلامت که در هنرستان ثامن الائمه شهرقائم برگزار شد، با تقدیر از رییس و معاونان و پرسنل دانشگاه علوم پزشکی قم، تصریح کرد: شاخص های بهداشت و سلامت استان ارتقای قابل توجهی یافته و امروز هم بوستان تندرستی یکی از ابتکارات این عزیزان به مرحله فعالیت رسید که به نوبه خود در کشور بی نظیر است.

وی در ادامه با اشاره به جایگاه سلامت در دین اسلام خاطرنشان کرد: در فرهنگ اسلامی برای هر مقوله ای دستورات دقیق، علمی و سنجیده ای را شاهد هستیم و در مقوله بهداشت و سلامت، عالی ترین دستوررات رسیده است.
حجت الاسلام والمسلمین موسی پور، ادامه داد: اسلام آن چنان به مقوله بهداشت و سلامت اهمیت داده که در روایات داریم که اسلام بر پاکی بنا شده و مسلمان وظیفه دارد به عنوان یک واجب از صحت وسلامتی خود مراقبت کند.
استاندار قم، تاکید کرد: مجموع روایاتی که درباره بهداشت و سلامت از ائمه معصومین(ع) بیان شده از بسیاری از موضوعات بیشتر است، فقه اسلامی و مجموع کتاب های فقهی با پرداختن به طهارت و پاکی آغاز می شوند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر ضرورت پیشگیری از بيماري  در جامعه اظهار داشت: اگر مساله پیشگیری مورد توجه جامعه قرار بگیرد آن جامعه از نعمت سلامتی که مهم ترین محور توسعه محسوب می شود برخوردار خواهد بود.
حجت الاسلام والمسلمین موسی پور، سلامتی و عمر را دو نعمت ارزشمند در اختیار انسان دانست و عنوان کرد: انسان تا زمانی که به یک عارضه مبتلا نشده است باید قدر نعمت سلامتی را بداند.
استاندار قم، خاطرنشان کرد: هزینه هایی که در بهداشت و درمان صورت می گیرد باید به سمت آشنایی با فرهنگ سلامتی سوق داده شود.
وی در پایان افزود: همه دستگاه ها باید تلاش کنند جامعه اسلامی با دستورات بهداشتی و مسایل سلامت آشنا شوند و پیشگیری مهم ترین اقدام در این مقوله است.


رئيس دانشگاه علوم پزشكي قم هم در اين مراسم با اشاره به نامگذاری 18 تا 24 فروردین ماه به نام هفته سلامت خاطرنشان کرد: در تمام دنیا روز یا هفته ای به نام سلامت نامگذاری شده که هر ساله یک معضل جهانی به عنوان شعار مطرح و نسبت به حل آن تلاش می شود.
وی در ادامه با اشاره به میزان مصرف دارو در کشور خاطرنشان کرد: متوسط مصرف دارو در کشور ایران 3 تا 4 برابر بیشتر از میانگین جهانی است و ما جزو 20 کشور اول دنیا و رتبه دوم قاره آسیا در این زمینه هستیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان قم، ادامه داد: به طور متوسط هر ایرانی 332 بار در سال دارو مصرف می کند.
حجازی، با بیان اینکه مصرف دارو در کشور ایران بهینه نیست، گفت: برخی مراجعات به پزشک دیر صورت می گیرد و قریب به 20 درصد داروها به صورت خودسرانه و بدون نسخه پزشک مصرف می شود.
وی تاکید کرد: حدود 19 تا 20 سال طول می کشد تا یک آنتی بیوتیک وارد دستگاه سلامت جامعه شود و استفاده نابه جا و عدم درمان مناسب منتج به این می شود که میکروب ها خود را تقویت کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان قم، از تشکیل گروه ویژه کنترل نسخ در دانشگاه علوم پزشکی استان خبر داد و خاطرنشان کرد: یک گروه ویژه تحت عنوان کنترل نسخ تشکیل شد که 123 هزار نسخه مورد بررسی قرار گرفت که در این بررسی مشخص شد که در تعداد 4 و 8 دهم درصد از نسخه ها اقلام آنتی بیوتیک تجویز می شود که این آمار امروز به 3 و 3دهم درصد کاهش پیدا کرده است.
حجازی، ادامه داد: در 50 درصد نسخ کشور یک آنتی بیوتیک وجود دارد که در قم 48 درصد است که با تلاش شبانه روزی پرسنل دانشگاه علوم پزشکی این آمار به 39 درصد کاهش پیدا کرد.
وی تاکید کرد: با نظارت جدی و شبانه روزی که در حوزه فروش بی رویه دارو صورت گرفت با آموزش داروسازان، فروش اقلام آنتی بیوتیک در قم کاهش پیدا کرده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان قم، در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه حوزه سلامت روبه پیشرفت است، تصریح کرد: نکته اساسی که اسلام بر روی آن تاکید دارد بهداشت و فرهنگ سازی عمومی است که بر همین اساس برنامه جامع سلامت استان تدوین و اجرایی شده است.
حجازی، در بخش پایانی سخنان خود بر ضرورت عدم واردات دارو تاکید کرد و گفت: در سال گذشته 4 درصد دارو وارد کردیم که 40 درصد بودجه ارزی کشور را موردمصرف قرار داد که باید تلاش کنیم در این زمینه به استقلال برسیم.
مدیر کل آموزش و پرورش استان قم،هم در اين مراسم  با اشاره به اینکه هدف نهایی در اسلام به کمال رسیدن انسان است، ابراز داشت: برای رسیدن به هدف کمال انسان زمینه هایی فراهم شده که یکی از آن دستور به سلامت و بهداشت روانی، اجتماعی، معنوی و جسمی است.
امین جعفری، با اشاره به اقدامات صورت گرفته بهداشتی و سلامت در مدارس استان اظهار داشت: در سال گذشته تعداد 600 نفر نیرو تحت عنوان کادر معین به خدمت آموزش و پرورش درآمدند که از نظر بهداشتی کارهای خوبی در مدارس صورت گرفت.
وی افزود: تعداد 17 هزار نفر امسال تحت برنامه سنجش نوآموزان بدو ورود به مدارس و 16 هزار نفر از دانش آموزان پایه اول متوسطه نیز تحت طرح واکسیناسیون قرار گرفتند.
مدیر کل آموزش و پرورش استان قم، از اجرای برنامه سلامت نوجوانی در مدارس استان خبر داد و گفت: برنامه سلامت نوجوانی در 8 مدرسه استان اجرا شد که تعداد 2 هزار دانش آموز دختر راهنمایی و متوسطه استان تحت این برنامه آموزش دیدند.
امین جعفری، همچنین گفت: سالانه به40 هزار نفر از دختران دانش آموز قرص آهن ارائه و تحت برنامه های آموزش تغذیه قرار می گیرند.
گفتنی است هفته سلامت جمهوری اسلامی ایران امسال با شعار "مقاومت به داروهای ضد میکروبی یک تهدید جهانی" از 18 لغایت 24 فروردین ماه برگزار می شود.


  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشت
  • کد خبر : 4612
کلمات کلیدی