• 1392/08/15 - 13:53
  • 82
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
نکات بهداشتی ویژه ایستگاههای صلواتی ، مساجد و تکایا

توصیه های بهداشتی ویژه ایستگاههای صلواتی ، مساجد و تکایا

با عنایت به فرا رسیدن ماه محرم و برگزاری مجالس سوگواری و مراسمات ، توسط هیئات مذهبی و عزاداران در این ماه و برپائی ایستگاه های صلواتی و لزوم رعایت موازین بهداشتی جهت پیشگیری از بیماریهای واگیردار گوارشی و تنفسی ، خواهشمند است موارد بهداشتی ذیل در حین صدور مجوز ایستگاه های صلواتی مورد تاکید قرار گرفته و توسط مسئولین هیئات و برگزارکنندگان ایستگاه های صلواتی رعایت گردد . مراتب جهت دستور اقدام لازم در خصوص اطلاع رسانی و پوشش خبری حضورتان ارسال می گردد.

نکات بهداشتی ویژه ایستگاههای صلواتی ، مساجد و تکایا

 

با عنایت به فرا رسیدن ماه محرم و برگزاری مجالس سوگواری و مراسمات ، توسط هیئات مذهبی و عزاداران در این ماه و برپائی ایستگاه های صلواتی و لزوم رعایت موازین بهداشتی جهت پیشگیری از بیماریهای واگیردار گوارشی و تنفسی ، خواهشمند است موارد بهداشتی ذیل در حین صدور مجوز ایستگاه های صلواتی مورد تاکید قرار گرفته و توسط مسئولین هیئات و برگزارکنندگان ایستگاه های صلواتی رعایت گردد . 

 

1. هرگونه پخت و پز باید در مکانهائی که دارای شرایط بهداشتی است انجام شود.

2. کلیه افراد درگیر در توزیع آب ، چای ، غذا بایستی قبلاً نسبت به دریافت کارت معاینه پزشکی اقدام نمایند . همچنین رعایت بهداشت فردی توسط آنها ضروری است .

3. در هنگام توزیع غذا ، از راه رفتن افراد توزیع کننده غذا از روی سفره ها جلوگیری گردد .

4. مواد غذایی اولیه حتماً سالم و بهداشتی باشد . صرفاً از موادغذایی مشمول بسته بندی مجاز دارای مشخصات و مجوزهای بهداشتی معتبر استفاده شود .

5. از فراورده های دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده که مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی است استفاده شود . 

6. از نمک های بسته بندی شده ید دار تصفیه شده دارای مجوز بهداشتی و آرم استاندارد در تهیه و پخت غذا و مصرف روی سفره ها استفاده شود . 

7. بمنظور کنترل آلودگی ثانویه ، در صورت  استفاده از قند و شکر و یا خرما ترجیحاً از قند و شکر بسته بندی شده یک نفره استفاده شود  . 

8. از نگهداری موادغذایی پخته شده در دمای محیط بمدت طولانی ( حداکثر دو ساعت ) خودداری گردد . در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت ، باید موادغذایی پخته شده در دمای زیر 5 درجه و یا بالای 63 درجه سانتیگراد نگهداری شود . 

9. از نگهداری موادغذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه خودداری شود . 

10. با توجه به ممنوعیت استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی برای توزیع چای و موادغذایی داغ ، الزاماً به عنوان جایگزین  از ظروف گیاهی ( بر پایه نشاسته ذرت ) استفاده شود . 

11. در صورت توزیع سبزی و سالاد ، سالمسازی آنها الزامی است . 

12. آب آشامیدنی باید مورد تایید مقامات بهداشتی محل باشد . ( آب لوله کشی شهری ، ایستگاههای توزیع آب شرکت آبسار ، دستگاههای تصفیه آب و آبفروشیهای معتبر استفاده گردد ) 

13. ظروفی که یکبارمصرف نمی باشند از قبیل استکان شیشه ای، قاشق و چنگال و بشقاب استیل و برای توزیع آب ، چای و موادغذایی استفاده می شود دقیق شستشو شده و گندزدایی مستمر صورت پذیرد .

14. توزیع آب ، شربت و یا شیر در بین دسته های عزاداری و یا در مراسم با لیوان یکبار مصرف مورد تایید بهداشتی صورت گیرد. از فرو بردن لیوان و پارچ بداخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است جلوگیری شود . 

15. ذبح و قربانی احشام در جلوی دسته های عزاداری و یا در محل تکایا و مساجد باید با هماهنگی سازمان دامپزشکی و در شرایط بهداشتی صورت گیرد ، بنحوی که خونابه آن در محیط پخش نشود . 

16. زباله های تولید شده بصورت بهداشتی جمع آوری ، انتقال و دفع گردد . 

17. تهیه و نصب وسائل اطفاء حریق بمنظور کنترل و جلوگیری از آتش سوزی های احتمالی الزامی است . 

  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشت
  • کد خبر : 13349
کلمات کلیدی