• 1393/12/06 - 16:04
اهداف و روند اجرای طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت

با استعانت از پرودگار متعال و بر اساس بند دوم سیاست های کلی سلامت، ابلاغی مقام معظم رهبری مدظله العالی،که تاکید بر «تحقق رويكرد سلامت همه جانبه و انسان سالم در همه قوانين، سياست‌هاي اجرايي و مقررات، با رعايت اولويت پيشگيري بر درمان و روزآمد نمودن برنامه‌هاي بهداشتي و درماني» دارد، طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت اجرایی می گردد.

طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت

تاکنون تلاش های زیادی برای استقرار نظام شبکه های بهداشتی درمانی در سراسر کشور صورت گرفته که این امر موجب ارتقاء بسیاری از شاخص های سلامت و افزایش طول عمر و کاهش بسیاری از بیماری های واگیر و استقرار نظام مراقبت بیماری های غیر واگیر گردیده است. طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت با هدف گسترش عدالت در سلامت، ارتقاء کیفیت و افزایش دسترسی به خدمات بهداشتی و رضایتمندی مردم اجرایی خواهد شد.

از جمله شاخص هایی که با اجرای این طرح ارتقاء خواهد یافت، می توان به این موارد اشاره کرد:

کاهش مرگ و میر مادر و کودک با بهره‌مندی رایگان از خدمات بهداشت مادر و کودک

بهبود وضعیت سوءتغذیه در گروه‌های هدف شامل کودکان، دانش آموزان، دختران، مادران باردار و سالمندان از طریق ارائه خدمات مشاوره و مراقبت از رژیم غذایی

پیشگیری از بیماری های واگیر و مشکلات اولویت دار از جمله بیماری های رفتاری و سل با ارائه خدمات بهداشتی

پيشگيري و كنترل بيماری‌هاي غیر واگیر از جمله بیماری های قلبي عروقي، دیابت، چربي و فشارخون بالا

بهبود وضعیت سلامت روان از طریق مداخلات مشاوره ای و درمانی

کنترل آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد و رفتارهای پرخطر با بهره‌مندی رایگان از خدمات سلامت اجتماعی

قابل ذکر است در این طرح مراکز بهداشتی درمانی فعلی به «مراکز سلامت جامعه» و پایگاه های بهداشتی به «پایگاه سلامت» تبدیل خواهند شد و 11 بسته خدمت شامل موارد زیر از طریق این مراکز و پایگاه ها به عموم مردم ارائه می شود:

• خدمات خودمراقبتی در محل عبادت، زندگی، کار، تحصیل، تفریح و ...
  • خدمات تشخیصی و شناسایی زودهنگام عوامل خطر و بیماری ها
  • خدمات ارزیابی، تشخیص و شروع درمان بیماری های مزمن و  بیماری های شایع و فصلی
  • خدمات مراقبت از سلامت مادران باردار و شیرده، کودک و نوجوان، جوان، میانسال و سالمند
  • خدمات مشاوره و مراقبت روانشناختی از جمعیت تحت پوشش
  • خدمات مشاوره و مراقبت از تغذیه سالم و فعالیت بدنی
  • خدمات مشاوره و مراقبت اجتماعی
  • خدمات حفظ و ارتقاء نظام مدیریت بیماری های واگیر
  • خدمات سلامت دهان و دندان
  • خدمات سلامت محیط و کار
  • خدمات سلامت در حوادث و بلایا
  • از آنجا که با اجرای طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت در نوع و نحوه ارائه خدمات بهداشتی درمانی به مردم تحولات زیادی روی خواهد داد، مشارکت همشهریان محترم در  تمام مراحل، به ویژه مرحله سرشماری اولیه با ارائه اطلاعات صحیح به ماموران سرشماری بر اساس شناسنامه، کارت ملی و دفترچه بیمه اعضای خانوار، برنامه ریزی برای اجرای موفقیت آمیز طرح را برای خدمتگزاران شما تسهیل خواهد نمود.

======================================================

دبیرخانه طرح تحول نظام سلامت درحوزه بهداشت:      (     36704368  -  36610382  -  36633993  - 36623400

پایگاه اطلاع رسانی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم:                                        phc.muq.ac.ir

روابط عمومی مرکز بهداشت استان جهت دریافت هرگونه نظر، پیشنهاد و انتقاد:                               (     36602089