• 1396/08/20 - 14:26
  • 75
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

675 بازرسی بهداشتی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی در ایام اربعین

با قرار گرفتن در استانه اربعین حسینی و تعطیلات آخر هفته، نظارتهای بهداشتی با استقرار 4 تیم در سطح شهر، یک تیم در ستاد مرکز بهداشت و یک تیم آزمایشگاهی از 16 آبان ماه آغاز و تا کنون تعداد 505 مورد بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی ، 83 مورد بازدید از اماکن عمومی و 87 مورد بازرسی از موکب ها و ایستگاههای صلواتی صورت پذیرفته است. در در این نظارتها، تعداد 54 مورد نمونه برداری

675 بازرسی بهداشتی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی در ایام اربعین

با قرار گرفتن در استانه اربعین حسینی و تعطیلات آخر هفته، نظارتهای بهداشتی با  استقرار 4 تیم در سطح شهر، یک تیم در ستاد مرکز بهداشت و یک تیم آزمایشگاهی از 16 آبان ماه آغاز و تا کنون تعداد 505 مورد بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی ، 83 مورد بازدید از اماکن عمومی و 87 مورد بازرسی از موکب ها و ایستگاههای صلواتی صورت پذیرفته است. در در این نظارتها، تعداد 54 مورد نمونه برداری آب آشامیدنی و  72 مورد کلرسنجی آب انجام و  مقدار 583 کیلو مواد غذایی غیرقابل مصرف کشف و معدوم گردید. با عنایت به استفاده بازرسان از تجهیزات پرتابل در نظارتها، تعداد 180 مورد سنجش دمای مواد غذایی، 23 مورد سنجش پراکسید روغن، 11 مورد سنجش PH خمیر نان سنتی نیز انجام و به 20 مورد شکایت بهداشتی رسیدگی گردید. با عنایت به برپایی مواکب و ایستگاههای صلواتی در سطح شهر ضمن نظارت بر نحوه تهیه مواد غذایی و نذورات، کنترل غذای پخت آماده سرو از نظر زمان بسته بندی تا هنگام سرو غذا و شرایط نگهداری تا سرو

لازم به ذکر است در این ایام 15 آشپزخانه تهیه غذا که مشکل بهداشتی داشته اند به طور موقت تعطیل و پس از رفع نواقص و موارد غیربهداشتی تحت نظارت بازرسان مجددا به فعالیت خود ادامه دادند.

همچنین 4 مورد از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی به دلیل عدم رفع نواقص پس از مهلت تعیین شده به جهت عدم رعایت موازین بهداشتی پلمپ و از ادامه فعالیت آنها جلوگیری بعمل آمد.  
کشیک اربعین تا 21 آبان ادامه خواهد داشت و پس از 4 روز از 25 آبان لغایت 29 آبان به مناسبت رحلت پیامبر اعظم(ص) و شهادت امام رضا(ع) به مدت 5 روز تشدید نظارتها مجددا آغاز خواهد شد.

برخی از فعالیتهای انجام شده در ایام کشیک اربعین

·         بازدید از صنوف بازارچه ۱۵ شعبان و معدم سازی مواد غذایی تاریخ گذشته

·         معدوم سازی کالباس تاریخ گذشته به مقدار 7 کیلوکرم به دست متصدی

·         بازدید از ایستگاه صلواتی سازمان تبلیغات در مسجد مقدس جمکران و عرضه غذای گرم

·         کنترل دمای غذای پخت مواد غذایی HACCP در

·         انجام آزمایشات میکروبی آب آشامیدنی حرم و جمکران و موکب های بلوار پیامبر اعظم

·         کنترل منابع آب شرب و نمونه برداری از آب شرب ایستگاههای صلواتی بلوار پیامبر اعظم

·         بازدید از آشپزخانه مسجد جمکران و دادن آموزشهای لازم

·         بازدید از موکب جامعه المصطفی و عرضه کتلت ،چای و ..... وارائه تذکرات بهداشتی به مسئولین ایستگاه.

·         تذکر در خصوص مضرات بهداشتی استفاده از لیوانهای پلی استایرن جهت سرو چای داغ به مدیر موکبها در مسیر بلوار پیامبر اعظم (ص)

·         کنترل منابع آب شرب و نمونه برداری از آبهای ایستگاههای صلواتی بلوار پیامبر اعظم

·         کنترل مجوز احداث ایستگاه صلواتی

·         بازدید از مساجد و نصب استیکر بهداشتی

·         بازرسی از اماکن تهیه وتوزیع در محور قم  سلفچگان به همراه اکیپ پایانه  ها  و گردشگری

·         پلمپ یک باب مغازه نانوایی و لبنیاتی در منطقه پردیسان بدلیل عدم توجه به اخطارهای بهداشتی و عدم رفع نواقص

 

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشت
  • کد خبر : 28195
کلمات کلیدی