رییس مرکز بهداشت شهرستان قم:
احتمال شناسایی اومیکرون در قم جدی است
رییس مرکز بهداشت شهرستان قم گفت: با توجه به اینکه در استانهای مجاور قم مواردی از اومیکرون گزارش شده، احتمال دارد در چند روز آینده در قم نیز موارد مثبتی از اومیکرون شناسایی شود.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم، باقر محمودی روز سهشنبه با اشاره به اینکه سویه اومیکرون نسبت به دلتا واگیری سریعتر و بیشتری دارد، گفت: احتمال میرود موج بعدی شیوع بیماری کرونا خیلی سریعتر اتفاق بیفتد.
وی اضافه کرد: گرچه ممکن است شدت اومیکرن نسبت به نوع دلتا کمتر باشد، ولی موارد مرگومیر و بستری در افراد مسن و یا افرادی که بیماری زمینهای دارند، دور از انتظار نیست.
محمودی تاکید کرد: باید با رعایت پروتکلهای بهداشتی و تزریق واکسن از افزایش آمار ابتلا و مرگومیر جلوگیری کنیم.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان قم در ادامه گفت: با توجه به اینکه اولین موارد اومیکرون در چند روز گذشته در ایران گزارش شد و این سویه از کرونا بیشتر گروه جوانان و نوجوانان را مبتلا میکند، تصمیم گرفته شد گروه سنی بالای ۱۸ سال برای تزریق دز سوم یا یادآور فراخوان شوند.
وی افزود: از سوی دیگر شرط ۶ ماه برای فاصله بین دز دوم تا سوم واکسنهایی از جمله آسترازنکا برداشته شد و برای همه واکسنها بهجز پاستوکووک پلاس، به فاصله سه ماه بعد از دز دوم میتوانند برای تزریق دز سوم مراجعه کنند.
محمودی خاطرنشان کرد: پاستوکووک پلاس تنها واکسنی است که فاصله بین دزهای دوم و سوم آن یکماهه است.
وی گفت: مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار توصیه کرده کسانی که واکسن برکت یا سینوفارم زدهاند، بهتر است برای دز سوم نیز از همین واکسنها استفاده کنند، ولی میتوانند از واکسنهای پاستوکووک پلاس یا آسترازنکا نیز استفاده کنند.
محمودی افزود: کسانی که واکسن هندی بهارات زدهاند نیز بهتر است همین واکسن را برای دز سوم تزریق کنند، ولی سینوفارم، آسترازنکا و یا پاستوکووک پلاس نیز مناسب است.
وی ادامه داد: کسانی که آسترازنکا زدهاند میتواند برای دز سوم از آسترازنکا استفاده کنند و کسانی که اسپوتنیک تزریق کردهاند نیز با توجه به اینکه اسپوتینک دز سوم عرضه نکرده است، میتوانند از آسترازنکا و یا پاستوکووک پلاس استفاده کنند.
محمودی بیان کرد: با توجه به اینکه درصد پوشش واکسیناسیون در قم پایین است، قم از نظر وضعیت واکسیناسیون نسبت به کل کشور در ردههای آخر قرار دارد و حدود ۷۲ درصد گروه هدف(افراد بالای ۱۲ سال) دز اول و ۵۸ درصد نیز نوبت دوم را تزریق کردهاند.
وی خاطرنشان کرد: تزریق دز دوم حدود ۱۵ درصد کمتر از متوسط کشوری است و انتظار میرود گروههای سنی برای تزریق واکسن مراجعه کنند.
به گفته وی، برای تزریق نوبت سوم نیز ۶۵ هزار نفر مراجعه کردهاند که شامل ۶ درصد گروه هدف و رقم بسیار پایینی است.
نظر دهید