• 1397/03/03 - 09:20
  • 83
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه های بهداشتی در ماه مبارک رمضان

دانستن نکات بهداشتی و رعایت آن‌ها، اهمیت دادن به سلامتی و مدیریت و برنامه‌ریزی در خرید مواد غذایی به ما کمک می‌کند تا زمان و هزینه اضافه برای درمان بیماری‌های ناشی از مصرف غذاهای ناسالم صرف نشود. همچنین توجه به بهداشت و دقت در خرید مواد غذایی توسط مردم، تولیدکنندگان و عرضه کنندگان مواد غذایی را به رعایت خواسته‌های مصرف‌کنندگان بیش از پیش وادار می‌کند. این امر در ماه رمضان و استفاده بیشتر از برخی مواد غذایی مثل زولبیا و بامیه، آش و حلیم و ... از اهمیت ویژه ای برخوردار خواهد بود. لذا جهت حفظ و ارتقاء سلامت خود و خانواده به توصیه های بهداشتی ذیل توجه فرمایید:

 

توصیه های بهداشتی در ماه مبارک رمضان

 دانستن نکات بهداشتی و رعایت آن‌ها، اهمیت دادن به سلامتی و مدیریت و برنامه‌ریزی در خرید مواد غذایی به ما کمک می‌کند تا زمان و هزینه اضافه برای درمان بیماری‌های ناشی از مصرف غذاهای ناسالم صرف نشود. همچنین توجه به بهداشت و دقت در خرید مواد غذایی توسط مردم، تولیدکنندگان و عرضه کنندگان مواد غذایی را به رعایت خواسته‌های مصرف‌کنندگان بیش از پیش وادار می‌کند. این امر در ماه رمضان و استفاده بیشتر از برخی مواد غذایی مثل زولبیا و بامیه، آش و حلیم و ... از اهمیت ویژه ای برخوردار خواهد بود. لذا جهت حفظ و ارتقاء سلامت خود و خانواده به توصیه های بهداشتی ذیل توجه فرمایید: 

 بازار داغ فروش غذاهای گرم در ماه رمضان/ آش و حلیم را از دستفروشان نخرید! خرید زولبیا و بامیه
 

-    محصولات زولبیا ، بامیه، شیرینی های سنتی، نان ، خرما ، کله پاچه، دل و جگر، بستنی، انواع شربتها، حلیم و آش را از محل های مجاز دارای پروانه کسب که مقررات بهداشتی را رعایت می کنند خریداری نموده و در هنگام خرید فاکتور خرید را دریافت نمایند.

-  از خرید مواد غذایی آماده مصرف از قبیل زولبیا، بامیه ، حلیم ، نان، شیرینی سنتی، خرما ، کله پاچه، دل و جگر، بستنی، انواع شربتها و ... از دستفروشان و دوره گردان خودداری گردد.

- هنگام خرید مواد غذایی بسته بندی شده به پروانه ساخت با شناسه نظارت بهداشتی، تاریخ تولید و انقضاء مصرف، نشانی دقیق کارخانه تولید کننده و سالم بودن بسته توجه گردد

- موقع خرید غذا و نوشیدنی های داغ در ظروف یکبار مصرف استفاده از ظروف یکبار مصرف بر پایه گیاهی یا آلومنیومی تاکید می گردد.

-    سالم سازی سالاد و سبزیجات خام قبل از مصرف توصیه می گردد.

-    هرگز مواد غذایی طبخ و آماده شده را در دمای محیط، بیش از 2 ساعت نگهداری نکنید و تهیه مواد غذایی برای سحر در منزل یا مساجد ترجیحاً در هنگام سحری تهیه و به صورت گرم مصرف شود.

-    موقع خرید و مصرف خرما یا رطب حتماً در خصوص فساد و کپک زدگی آن دقت شده و قبل ازمصرف شستشو گردد.

-   در صورت تهیه نان بسته بندی از فروشگاه های مواد غذایی حتما به مشخصات تاریخ تولید و انقضاء ، مجوز بهداشتی ( پروانه ساخت یا شناسه نظارت ) و آدرس محل تولید دقت نمایید.

-  دقت نمایید نمک مورد استفاده در منزل از نوع نمک تصفیه شده ید دار باشد.

-  با توجه به عوارض بهداشتی اثبات شده استعمال سیگار و قلیان ، بطور جدی از مصرف مواد دخانی پرهیز گردد.

-جهت جلوگیری از مسمومیت مصرف قارچهای سمی  از خرید و مصرف قارچ های فله و فاقد بسته بندی بویژه از دوره گردان اکیدا خودداری گردد.

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشت
  • کد خبر : 29540
کلمات کلیدی