نشست خبری با موضوع سبوس نان با حضور ارباب جراید و خبرگزاریها برگزار گردید.
نشست خبری با موضوع سبوس نان با حضور ارباب جراید و خبرگزاریها برگزار گردید.
با توجه به اهمیت سبوس نشست خبری با موضوع سبوس نان با حضور ارباب جراید و خبرگزاریها و مسئولین شرکت غله، اتحادیه نانوایان، استاندارد و معاونت غذا ودارو روز 5 شنبه در مرکز بهداشت برگزار گردید.
مصرف نانهای سبوس دار تهیه شده از آرد کامل (آردی که تقریباً حداکثر 7% استخراج سبوس گیری شده است)بصورت منظم و روزانه ضمن اینکه موجب پیشگیری از بروز بیماریهای مزمن و سرطانها می نماید سایر تاثیرات آن در سلامت افراد از قبیل تنظیم قندخون و انسولین، کنترل اشتها و کاهش نیز محرز می باشد. بر این اساس معاونت بهداشتی در راستای رسالت و شرح وظایف و فرهنگ سازی مصرف سبوس در جامعه و همچنین تعامل و هماهنگی های بین بخشی با دستگاههای مرتبط اجرایی استان، عزم جدی را درخصوص افزایش سبوس آرد استان ایجاد نموده است که بویژه در این راستا حمایت و پشتیبانی جناب آقای مهندس زارع مدیر محترم شرکت غله و خدمات استان قم قابل تقدیر می باشد.
لذا به منظور گسترش و توسعه فرهنگ مصرف نان سبوس دار در سطح استان و بسیج اطلاع رسانی از طریق بهره گیری از کلیه کانالهای اطلاع رسانی در این زمینه 14 آذرماه نشست خبری با حضور اصحاب رسانه با موضوع اهمیت نان سبوس دار در مرکز بهداشت استان برگزار گردید.
در این نشست که مدیرکل شرکت غله ، ریاست اتحادیه نانوایان استان ، نمایندگان اداره کل استاندارد و معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی برگزار حضور داشتند، رئیس مرکز بهداشت استان با اشاره اهمیت نان در سبد غذائی خانوارها گفتند: امروزه به دلیل نگرش مردم نسبت به نان، متاسفانه به دلیل برخی باورهای غلط ذائقه خانوارها به سمت مصرف نان سفید گرایش یافته است.
دکتر مجید محمدیان با تاکید بر ضرورت استفاده از سبوس در نان تصریح کرد: اگرچه بر اثر استفاده از سبوس در نان مقداری رنگ نان تیره می شود اما نان مصرفی ارزش غذائی بیشتری پیدا می کند.
وی افزود: در میان نان های موجود نان سنگک دارای سبوس بیشتری است و به همین دلیل پزشکان به افراد توصیه می کنند از این نان استفاده کنند.
رئیس مرکز بهداشت استان با بیان اینکه متاسفانه در حال حاضر سبوس نان که از ارزش غذائی بالائی برخوردار است خوراک حیوانات می شود افزود: سبوس بهترین جای گندم است که باید در سبد غذائی خانوارها گنجانده شود.
دکتر محمدیان با تاکید بر اهمیت مقوله فرهنگ سازی در بین خانواده ها برای استفاده از نان سبوس دار گفت: با هماهنگی های انجام گرفته با نهادهای مربوط از شنبه میزان سبوس موجود در آردهای تولیدی استان افزایش می یابد و به واقع نان سبوس دار در نانوائی ها پخت و عرضه می شود.
وی ادامه داد: به تدریج و به صورت پلکانی میزان سبوس در نان افزایش می یابد.
رئیس مرکز بهداشت استان با بیان اینکه بیش از 35 خاصیت برای سبوس استخراج شده است افزود: کاهش التهابات مفاصل، تاثیر مثبت در خلق و خو، تنظیم قند خون، جلوگیری از ابتلا به یبوست، کنترل اشتها و کاهش وزن، مهار سکته های قلبی و جلوگیری از ابتلا به سرطان از ویژگی های مصرف سبوس است.