• 1389/09/15 - 07:16
  • 83
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
اجرای مطالعه شاخص های چند گانه سلامت در استان قم

مطالعه شاخص ها

این مطالعه که در آن وضعیت سلامت خانوار های استان بررسی می شود، از شنبه 6 آذر ماه آغاز شده است و به مدت یک ماه ادامه خواهد داشت. در این طرح تیم های مصاحبه گر به در منال مراجعه نموده و پرسشنامه هایی را در ارتباط با سلامت خانواده و جمعیت تکمیل می کنند.

آغاز اجراي مطالعه شاخص هاي چندگانه سلامت و جمعيت در استان قم

  اين مطالعه در حوزه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني قم همگام با ساير دانشگاهها و تحت نظارت وزارت بهداشت  توسط اعضاي ستاد اجرايي در استان اجرا مي شود.

نقش اطلاعات و شواهد در تصمیم­گیری­ها موضوعی کاملاً اثبات شده و بدیهی است ودر نظام سلامت نیزگردآوری اطلاعات جامع و کامل در زمینه جمعیت و وضعیت سلامت آنان کلیدی ترین ابزار در راستای تدوین سیاست­ها ، مداخله ها و برنامه­ریزی های مناسب و منطبق تر با نیازهای جامعه محسوب می گردد . 

با استفاده از اطلاعات به دست آمده از این مطالعه،  نظارت و پایش پیشرفت ها و دستاوردها در مقیاس ملی و بین­المللی میسر می گردد و این اطلاعات ، می توانند برای تولید شاخص­هایی به کار روند که وضعیت سلامت را در هر مقطع از زمان و در مقایسه با کشورهای دیگر نشان می­دهند . بدون تولید این گونه اطلاعات و نشانگرها ، نظام سلامت ممکن است پا در مسیری بیراهه نهاده و بدون در نظر گرفتن نیازهای واقعی ، منابع را در مسیر غیر واقعی وغیر اثر بخش هزینه نماید .

در حال حاضر با عنایت به نامگذاری دهه آینده به نام دهه پیشرفت و عدالت از سوی مقام معظم رهبری  و ضرورت تدوین برنامه توسعه فرهنگی و اقتصادی پنج ساله پنجم با رویکرد پیشرفت و عدالت و انسان سالم و سلامت همه جانبه و به منظور برنامه ریزی جهت انجام مداخلات لازم برای کاهش بی عدالتی در سلامت، تهیه و محاسبه شاخص های مهم سلامت از طریق انجام بررسی شاخص های چندگانه سلامت و جمعیت  یکی از اولویت های کشور می باشد .

شاخص های اهداف توسعه هزاره که یکی از تعهدات بین المللی کشور مان بوده و جمهوری اسلامی را از نظر دستیابی به اهداف توسعه هزاره با سایر کشورها مقایسه می کند ، براساس داده های حاصل از ا ین بررسی قابل تولید و گزارش خواهد بود .

در این مطالعه 450 خانوار در سطح استان به طور تصادفی انتخاب شده و مورد مصاحبه قرار می گیرند. از این خانوارها اطلاعاتی در زمینه های مختلف نظیر ویژگی های اجتماعی و اقتصادی خانوار ، مرگ و میر ، باروری ، پوشش خدمات سلامت کودکان و زنان ومیزان دانش آنها در زمینه بیماریهای مهم پرسیده خواهد شد و اندازه های قد و وزن کودکان جمع آوری خواهد شد .

این طرح از 6 آذر ماه شروع شده و به مدت یکماه در سطح استان اجرا خواهد شد و مصاحبه توسط تیم های پرسشگری که شامل 2 خانم و 1 آقا می باشند درب منازل خانوارها انجام خواهد شد .

در تمام استان افراد تیم با کارت شناسایی کد دار مشخص به درب منازل مراجعه خواهند کرد و یک هفته قبل از شروع طرح خانوارهایی که باید از آنها پرسشگری شود مشخص شده و به آنها اطلاع داده شده تا مدارک مورد نیاز مانند شناسنامه و دفترچه بیمه اعضای خانوار و کارت رشد کودکان را جهت پاسخگویی به تیم پرسشگری آماده نمایند.

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشت
  • کد خبر : 3821
کلمات کلیدی