• 1391/11/17 - 10:28
  • 78
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
با 13 درصد از کل میزان مرگ و میر

سرطان سومین عامل مرگ و میر در استان قم

سرطان ها با حدود 13 درصد از کل میزان مرگ و میر پس از بیماری های قلبی عروقی و حوادث و سوانح سومین عامل مرگ و میر در استان قم می باشد. از بین عوامل ایجاد کننده سرطان بیشترین سهم را عوامل مربوط به تغذیه و سبک زندگی و مصرف دخانیات به خود اختصاص داده اند. چاقی، کم تحرکی و مصرف دخانیات، استفاده از غذاهای چرب، سرخ کردنی، فست فودها، کمبود فیبر در غذا، عدم مصرف کافی میوه و سبزیجات به صورت روزانه مهمترین عوامل خطرساز سرطان هستند.

سرطان ها با حدود 13 درصد از کل میزان مرگ و میر پس از بیماری های قلبی عروقی و حوادث و سوانح سومین عامل مرگ و میر در استان قم می باشد. از بین عوامل ایجاد کننده سرطان بیشترین سهم را عوامل مربوط به تغذیه و سبک زندگی و مصرف دخانیات به خود اختصاص داده اند. چاقی، کم تحرکی و مصرف دخانیات، استفاده از غذاهای چرب، سرخ کردنی، فست فودها، کمبود فیبر در غذا، عدم مصرف کافی میوه و سبزیجات به صورت روزانه مهمترین عوامل خطرساز سرطان هستند.

از شایعترین سرطان ها در استان می توان به سرطان روده بزرگ، سرطان معده، سرطان پستان و سرطان پوست اشاره کرد.

مهم ترین عامل در پیشگیری از سرطان علاوه بر در پیش گرفتن سبک زندگی سالم توجه به علایم هشدار دهنده بیماری سرطان می باشد. از جمله این علایم می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • کاهش وزن، بدون هیچ علت دیگر
  • تب طولانی مدت بدون علت مشخص
  • تغییر طولانی مدت در اجابت مزاج(مانند یبوست) در افراد مسن یا خون در مدفوع
  • خونریزی و ترشحات غیرطبیعی زنانه
  • وجود توده یا غده سفت در پستان یا هر جای بدن
  • وجود غده های زیرپوستی بدون درد و در حال بزرگ شدن
  • زخمی که بهبود نمی آید.
  • هرگونه تغییر در شکل اندازه و رنگ خالهای پوستی
  • سرفه های طولانی مدت
  • سیری زودرس و کاهش اشتها
  • خشونت صدا

 

مرکز بهداشت استان قم

 

 

  • گروه خبری : اخبار معاونت بهداشت
  • کد خبر : 10607
کلمات کلیدی