معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم؛
استان قم در میانه جدول کرونایی کشور
دکتر سیامک محبی از رتبه پانزدهم قم در جدول شیوع کرونا در کشور بر اساس بستری روزانه در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت خبر داد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم، دکتر سیامک محبی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم صبح امروز در گفت و گویی با اشاره به آخرین آمار رعایت شیوهنامههای بهداشتی در میان اصناف و مشاغل مختلف استان بیان کرد: متأسفانه ادارات و سازمانها، مراکز شماره گذاری خودرو، جایگاههای سوخت و سیانجی، مراکز معاینه فنی خودرو، پایانههای مسافربری درون و برون شهری، آرامستانها، مجتمعهای خرید و پاساژها، نانواییها، آرایشگاهها، اماکن ورزشی و تفریحی و همچنین گیمنتها از جمله مواردی هستند که رعایت شیوه نامههای بهداشتی در آنها کمتر از ۷۵ درصد بوده است.
وی به چالش رعایت شیوهنامههای بهداشتی در آرامستانها به دلیل برگزاری مراسمهای مختلف اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از چالشهای برطرف نشده، فعالیت برخی رستورانها، اغذیه فروشیها و آبمیوه و بستنی فروشیهابه صورت غیر بیرونبر است.
رئیس مرکز بهداشت استان درباره آخرین آمار استفاده از ماسک در بین مردم استان اظهار کرد: حداکثر ۶۳ درصد مردم قم از ماسک استفاده میکنند در حالیکه میانگین رعایت شیوهنامههای بهداشتی در کل کشور حدود ۴۲ درصد برآورد میشود، این عدد در قم حدود ۵۰ درصد است.
وی با اشاره به رتبه پانزدهم قم در بین ۳۱ استان کشور در زمینه شیوع کرونا بر اساس آمار بستری روزانه در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت ادامه داد: خوشبختانه تعداد بستریهای هفتگی کرونایی در قم روند نزولی را نشان میدهد.
محبی افزود: آخرین آمار تستهای هفتگی کرونا در قم بیانگر آن است که حدود ۱۹ هزار مورد آزمایش در این زمینه انجام و حدود دو هزار و ۸۰۰ بیمار شناسایی شده که این تعداد نسبت به دو هفته قبل، چهار درصد کاهش داشته است.
وی به انجام بیش از هفت هزار و ۶۰۰ رهگیری هفتگی بیماران کرونایی در قم اشاره کرد و گفت: تعداد مراقبت در منزل از افراد بیمار بر اساس آخرین آمار هفتگی، ۶۶ مورد بوده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان درباره روند واکسیناسیون نیز خاطرنشان کرد: پوشش واکسیناسیون در مناطق روستایی استان نسبت به میانگین کشوری کمتر است و از اینرو باید بسیج بیشتری برای گسترش واکسیناسیون انجام شود.
وی در ادامه به ضرورت توسعه واکسیناسیون در مناطق قنوات، جعفرآباد و کهک تاکید و اذعان کرد: پوشش واکسیناسیون در این مناطق کمتر از ۵۰ درصد است.
محبی با تصریح بر اینکه محدودیتی از نظر تعداد واکسن در استان وجود ندارد یادآور شد: واکسیناسیون مادران باردار در استان با واکسن سینوفارم همچنان در دستور کار است و امیدواریم این افراد که حدود هشت هزار نفر هستند، بدون نگرانی نسبت به واکسینه کردن خود اقدام کنند.
وی از پشتیبانی طرحهای محله محور برای توسعه واکسیناسیون در استان خبر داد و اضافه کرد: مراقبان سلامت از ۲۸ مرکز جامع خدمات سلامت شهری با افراد واکسن نزده بویژه سالمندان تماس میگیرند تا این افراد هم برای واکسینه کردن خود حتی با اعزام تیمهای سیار به درب منازل تشویق شوند.
رئیس مرکز بهداشت استان با بیان اینکه اقناعسازی برای توسعه واکسیناسیون توسط همه دستگاهها همچنان یک اصل است گفت: این امر به ویژه باید بر اساس فعالیتهای درون محلهای دنبال شود.
انتهای پیام/
نظر دهید