آموزش سلامت
فرآیندها
پیوندها

 

 


 

 

 

 

آمار بازدید کنندگان
بازديدکنندگان اين صفحه: 4099050
بازديدکنندگان امروز: 506
کل بازديدکنندگان: 7387573
بازديدکنندگان آنلاين: 4
زمان بارگزاري صفحه: 1.3438 ثانيه
اخبار > تقویت سیستم ایمنی بدن با تغذیه سالم


  چاپ        ارسال به دوست

تقویت سیستم ایمنی بدن با تغذیه سالم

تقویت سیستم ایمنی بدن با تغذیه سالم

جهت پیشگیری از بیماری های تنفسی، آنفلوانزا، کرونا و...و تقویت سیستم ایمنی بدن علاوه بر کنترل استرس، انجام فعالیت بدنی شادی بخش(مفرح) روزانه در مقابل نور مستقیم و ملایم آفتاب صبح یا عصر ، تنظیم خواب( شروع خواب ساعت 10 شب باشد)و استراحت کامل و رفتارهای مناسب تغذیه ای بسیار با اهمیت هستند که در زیر به موارد تغذیه ای آن  می پردازیم:

1-استفاده روزانه از میوه ها و سبزی های تازه و با رنگ های سبز تیره، زرد، قرمز، نارنجی و مواد غذایی حاوی ویتامین های «ث» و پیش ساز ویتامین«آ»  یا همان بتاکاروتن (هویج خام، اسفناج پخته، کدو حلوایی، فلفل سبز و قرمز دلمه ای، مرکباتی مانند پرتقال ، لیموشیرین، آب پرتقال طبیعی و تازه وکیوی ، جعفری، انواع کلم، سیب، به، سیب زمینی شیرین و ...) توصیه می شودکه باید میوه ها و سبزی ها قبل از مصرف به طور اصولی و کامل شستشو و ضدعفونی شوند(پاک نمودن گل و لای آنها، انگل زدایی با چند قطره مایع ظرفشویی ، ضدعفونی با استفاده از پودر پرکلرین"به اندازه نوک قاشق چای خوری" و در انتها شستوشوی کامل) و مصرف ویتامین « آ » طبیعی که در لبنیات ، جگر ، زرده تخم مرغ ، کره و برخی ماهیهای چرب مثل ماهی قباد به خوبی یافت می شوند.

2- مصرف روزانه غذاهای دریایی ( انواع ماهی، میگو و ...) ، گوشت قرمز ، نان های سبوس دار مثل نان سنگک ، انواع مغزها (گردو، فندق، بادام و پسته ) و انواع دانه ها (دانه آفتابگردان ، کنجد ) که منابع غذایی  خوب" روی "  هستند

3- دریافت منابع غذایی "آهن"  شامل مرغ، ماهی، بلدرچین، شتر مرغ، بوقلمون، جگر ، گوشت قرمز  ، غلات کامل ، حبوبات(عدس، نخود و لوبیا، ماش و..) ، سبزیها(اسفناج، جعفری و..) ، مغزها و انواع خشکبار (برگه هلو، زردآلو، انجیر، کشمش، خرما و ... )

4- مصرف منابع غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا 3 مثل انواع ماهی ها از جمله ماهی کیلکا ، قباد ، شیر، حلوا و ... ، مفید می باشد .

5- استفاده از خورش های آلواسفناج، لوبیاسبز، کدو، بامیه و... و سوپ های حاوی انواع سبزی های تازه(فلفل دلمه ای، جعفری و...) و  غلات کامل و حبوبات مانند سوپ جو و...

چه غذاهایی برای افراد مبتلا به آنفلوانزا مفید می باشد ؟

1-مصرف منابع غذایی پروتئینی ( انواع گوشتها ، حبوبات ، تخم مرغ و ... ) همچنین موادغذایی که در بالا ذکر شده است.

2-در طول این بیماری به علت مشکلات ایجاد شده در جذب مواد مغذی و همچنین افزایش دفع برخی املاح و ویتامینها (به علت اسهال ، تب و ... ) نیاز به برخی مواد مغذی ، به عنوان مثال پتاسیم ، روی ، منیزیم ، سدیم ، ویتامینهای گروه « ب» ، ویتامین «ث» و ... افزایش می یابد . به همین علت افزایش مصرف آب میوه ، میوه ها و سبزیهای تازه ، سوپ های نمکی حاوی سبزیها و همچنین مصرف شیر(در صورت تحمل فرد) توصیه می شود .

3-دریافت منابع غذایی ویتامین های گروه «ب» شامل نان های سبوس دار ، غلات کامل، شیر و لبنیات ، مصرف مکمل های ویتامینی آنها ، به خصوص ویتامین «1ب» و نیاسین«3ب»  توصیه می شود . (نکته: در زمان ابتلاء به بیماری عفونی، لازم است مصرف مکمل آهن قطع شود به دلیل نقشی که افزایش  بار آهن، در افزایش خطر عفونت دارا می باشد.)

4-     به علت وجود بی اشتهایی در این بیماران ، مصرف موادغذایی در 6-5 وعده و در حجم کم توصیه می شود.

5-مصرف مایعات به میزان کافی ( حدود 4-3 لیتر در روز ) ، مخصوصاً مایعات گرم بصورت انواع سوپ وآش، شیرگرم، چای کم رنگ و ... بسیار مفید می باشد .

6-اضافه کردن کره و روغنهای مایع گیاهی ( روغن زیتون ، کلزا ، ذرت ، سویا و ... ) به غذای بیمار باعث افزایش انرژی دریافتی می گردد ولی غذاهای سرخ شده در روغن و انواع شیرینی های خامه ای اصلا توصیه نمی شود.

7- عدم مصرف غذاهای فاسد یا مشکوک به فساد (تغییر رنگ، طعم و بو درهر ماده غذایی نشانه فساد است)

8- پختن کامل تمام غذاها به ویژه انواع گوشت ها و عدم مصرف غذاهای خام و نیم پز (مانند عدم مصرف تخم مرغ خام یا عسلی). هنگام مصرف دوباره، بايد غذا را كاملاً داغ كرد و مواد غذايي خام را از مواد غذایی پخته و غذاهای شُسته شده را از مواد غذايي نَشُسته دور نگه داشته شود. درضمن از تماس ظروف شسته نشده با مواد غذایی پخته اجتناب گردد.

 

 


١١:٣٢ - يکشنبه ٤ اسفند ١٣٩٨    /    شماره : ٣٥٣٧٣    /    تعداد نمایش : ٤٨


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج