دانشگاه علوم پزشكي قم همزمان با استان شدن قم در سال 1375 و با ارتقاي شبكه بهداشت و درمان قم كه تا آن زمان، به عنوان يكي از مراكز تابعه دانشگاه علوم پزشكي تهران فعاليت ميكرد و متولي امور بهداشتي و درماني قم بود، به عنوان دانشكده علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني قم شكل گرفت. همزمان، موافقت اصولي وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي با ايجاد دانشكدههاي پرستاري و بهداشت اعلام گرديد، تا اينكه در سال 1376 با پذيرش دانشجو در رشته كارشناسي پرستاري، فعاليت آموزشي دانشكده رسماً آغاز شد. پس از آن، در سال 1377، شوراي گسترش دانشگاههاي علوم پزشكي با پذيرش دانشجو در رشته كارداني بهداشت محيط موافقت نمود و نخستين گروه از اين دانشجويان در بهمنماه 1378 مشغول به تحصيل شدند. مرحله بعد، آموزشي شدن شش بيمارستان تابعه دانشكده، شامل بيمارستانهاي حضرت زهرا (س)، كامكار عربنيا، نكويي هدايتي، كودكان فاطمي سهاميه و ايزدي، حضرت معصومه و تبديل آنها به مراكز آموزشي درماني بود كه در سال 1379به تصويب وزارت متبوع رسيد. سپس، پذيرش دانشجو در رشتههاي كارداني اتاق عمل و كارداني بهداشت حرفهاي در سال 1381 مورد موافقت شوراي گسترش دانشگاههاي علوم پزشكي قرار گرفت.
رياست دانشگاه
دفتر رياست
هيات امناء
بازديدکنندگان اين صفحه: | 3505 |
---|---|
بازديدکنندگان امروز: | 1539 |
کل بازديدکنندگان: | 8998783 |
بازديدکنندگان آنلاين: | 8 |
زمان بارگزاري صفحه: | 1.5490 ثانيه |
چطور می توان از حیف و میل شدن مواد غذایی جلوگیری کرد؟
با توجه به گزارش سازمان خواربار و کشاورزی (فانو) ، حدود یک سوم از مواد غذایی تولید شده در دنیا طی زنجیره تهیه مواد مصرفی؛ از بین رفته یا اسراف می شود. به عبارت دقیق تر، در کل 3/1 میلیارد تن خوراکی نابود می شود. چیدن خوراکی ها در قسمت مناسب یخچال: یکی از مهم ترین اقدامات برای کاهش اسراف مواد غذایی، چیدن آنها در مناسب ترین قسمت یخچال است. این وسیله الکتریکی خانگی طوری تعبیه شده است که هر قسمت درجه برودت خاصی دارد. به همین دلیل باید هر خوراکی را در بخش متناسب با میزان سرما قرار داد. نکته مهم دیگر اینکه باید مواد غذایی که زودتر فاسد می شوند جلوتر قرار داشته باشند تا زودتر مصرف شوند. آنچه باید در هر قسمت قرار گیرد عبارت است: درب: از آنجا که درب یخچال کمترین میزان سرما را دارد، برای خوراکی هایی مانند نوشیدنی ها، سس ها، مربا و خوراکی های نمک سود که احتیاج به سرمای زیاد هم ندارند، مناسب است. دو طبقه پایین: این طبقات به رگلاتور رطوبت مجهز شده است و از همین رو برای نگهداری میوه ها و سبزی ها ایده آل است. البته بسیار مهم است که میوه ها و سبزی ها از هم جدا باشند زیرا بعضی از میوه ها گاز اتان متصاعد می کنند که می تواند موجب رسیدن میوه های کال شود. طبقه میانی: این قسمت یخچال برای گوشت قرمز و ماکیان مناسب است. طبقه میانی طوری تعبیه شده است که مانع از سرایت مایعات گوشت و آلوده کردن دیگر خوراکی ها می شود. طبقه پایین جایخی: این قسمت خنک ترین بخش یخچال است. باید در اینجا خوراکی هایی که زود فاسد می شوند مانند تخم مرغ، لبنیات، غذاهای آماده و گوشت پخته را قرار داد. علی اکبر حق ویسی
کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت استان قم |