بازديدکنندگان اين صفحه: | 3842 |
---|---|
بازديدکنندگان امروز: | 7504 |
کل بازديدکنندگان: | 8943474 |
بازديدکنندگان آنلاين: | 4 |
زمان بارگزاري صفحه: | 1.5440 ثانيه |
بسیاری ازغذاهایی که ما مصرف می کنیم حاوی نمک مستتر هستند. به گفته دکتر استفنهاوز (Stephen Havas) : "هیچ راهی برای پیش بینی و اعلام این مطلب که پس از سالهارژیم غذایی پرنمک داشتن، دقیقا چه بیماریهای مزمنی به دنبال خواهد داشت وجودندارد.پس بهترین راه این است که مردم خطر مصرف نمک را به جان نخرند." مشکلاینجاست که این ماده همه جا هست. پنیرهای ورقه ای و سبزیجات آبپز کنسرو شده پر ازنمک هستند و نانهای شیرینی و نان ساندویچ هم از نمک بی نصیب نمانده اند. تا حدود 80% سدیم دریافتی ما در طول روز، از مواد غذایی فراوری شده و آماده می آید نه ازنمکدان. تازه ترین توصیه های مربوط به رژیم غذایی از این قرار است: بزرگسالان تندرست نباید در روز بیش از 2300 میلی گرم سدیم مصرف کنند، این مقدار درحدود یک قاشق چایخوری نمک است. اگر شخص بالای 50 سال و مبتلا به فشار خون بالاباشد، این مقدار به 1500 میلی گرم کاهش میابد. با این وجود، بنابر جدیدترینآمار موجود، اکثر ما تا پایان روز 4000 میلی گرم سدیم مصرف میکنیم. شاید بگویید: "اما من فشار خونی طبیعی دارم. خوب این عالی است اما عوارض دریافت بیش ازحد سدیم به همین جا ختم نمیشود. یک مطالعه دو ساله بر روی زنان پس از سن یائسگینشان میدهد که هرقدر میزان سدیم مصرفی در زنان بیشتر باشد، مقدار تحلیل استخوانمفصل ران آنان نیز بیشتر خواهد بود." شواهد موجود نشان میدهند که رژیمغذایی پر سدیم میتواند خطر ابتلا به سرطان معده را نیز افزایش دهد. هرچند رسیدن بهنتیجه قطعی در تمام موارد فوق به تحقیق بیشتری نیاز دارد، اما نقش سدیم در افزایشفشار خون به اثبات رسیده است. این ماده معدنی موجب میشود که مایعات در بدن نگهداشتهشوند، این امر باعث بالا رفتن حجم خون شده و قلب برای جاری ساختن خون در سراسر بدنفشار فراوانی متحمل میشود. به مرور زمان، رگهای تضعیف شده و قلب خسته به سادگیمقدمات بروز سکته و ایست قلبی را فراهم میکنند. سدیم بر روی افرادی که بهسدیم حساسیت دارند و فشار خونشان با کم و زیاد شدن مقدار سدیم مصرفی به طور خطرناکیبالا و پایین میرود، تاثیر بسیار شدیدتری دارد. این حالت در بیش از یک چهارم افرادیبا فشار خون عادی و نزدیک 60% افراد مبتلا به فشار خون بالا دیده میشود و احتمالانوعی حساسیت ارثی است. حساسیت به نمک، با افزایش سن بیشتر میشود. یکی ازدلایل احتمالی آن میتواند کاهش توانایی و عملکرد کلیه در حدود 50 سالگی باشد. هر چهبدن نسبت به دفع سدیم ضعیفتر عمل کند، حساسیت به نمک در آن افزایش خواهد یافت. تصادف اتوموبیل میتواند مرگبار باشد، اما پیش بینی آن ممکن نیست، پس به همهتوصیه میشود که هنگام رانندگی کمربند ایمنی خود را ببندند، در اینجا نیز، شکی وجودندارد که مشکلات ناشی از مصرف نمک جدی و حتی مرگ آور هستند، اما از آنجایی کهنمیتوان گفت دقیقا چه کسانی به این مشکلات مبتلا میشوند، بهترین روش پیشگیری و عملکردن به دستوراتی ساده خواهد بود. در فروشگاه به طور کلی هر وعده محصول غذایی کهقرار است به عنوان غذای اصلی مصرف شود-مانند پیتزای آماده، انواع خوراکهای آماده و ... - نباید بیش از 600 میلی گر و موادی چون سبزیجات کنسرو شده، سسها و مانند اینهانیز نباید برای هر وعده بیش از 300 میلی گرم سدیم داشته باشند. درآشپزخانه مقدار غذا راافزایش دهید: غذاهای فرآوری شده را با مواد غذایی تازه، بخار پز شده یا کبابی ترکیبکرده و به جای مصرف آن در یک وعده، با افزایش مقدار مواد غذایی آنرا در دو وعده یابیشتر مصرف کنید و میزان سدیم دریافتی خود را در هر وعده کاهش دهید. شستن وآبکشی مکرر: سبزیجات و حبوبات کنسرو شده عملا در آب و نمک شناورند. با خالی کردن آبآنهاو آبکشی این مواد، تا 35% از نمک آنرا حذف خواهید نمود. حسن بزرگ حذفتدریجی نمک این است که شما بالاخره مزه واقعی مواد خوراکی را خواهید چشید و حداکثرپس از 12 هفته حفظ رژیم کم سدیم، غذاهای کم نمک همانقدر که غذاهای عادی برایتان کهخوشمزه بودند، به مذاقتان خوش خواهند آمد. |