آموزش سلامت
فرآیندها
پیوندها


 



 











فصلنامه دیجیتال داوطلبان سلامت 


آمار بازدید کنندگان
بازديدکنندگان اين صفحه: 3060761
بازديدکنندگان امروز: 3125
کل بازديدکنندگان: 5153359
بازديدکنندگان آنلاين: 12
زمان بارگزاري صفحه: 1.6536 ثانيه
اخبار > مقالات هفته شیر مادر


  چاپ        ارسال به دوست

مقالات هفته شیر مادر

10 لغایت 16 مردادماه هفته جهانی شیر مادر گرامی باد

حمایت همه‌جانبه از مادران برای تداوم شیردهی
باهوش و قوی با شیر مادر

 

آیا می دانید:
"نیمی از نوزادان دنیا (۷۷ میلیون نوزاد) در ساعت اول بعد از تولد، شیر مادر نمی‌خورند بنابراین از مواد مغذی، پادتن و تماس پوست به پوست که آنها را از بیماری و مرگ محافظت می‌کند محروم می‌مانند."
شیر مادر "اولین واکسن" بعد از تولد است و احتمال مرگ نوزادانی که شیر مادر نمی‌خورند به علت عفونت، هفت برابر نوزادانی است که در شش ماه اول شیر مادر خورده‌اند.
نیمی از مرگ کودکان زیر پنج سال در دنیا مربوط به نوزادان است و خوردن شیر مادر در شش ماه اول جان هشتصد هزار نوزاد را سالانه در دنیا نجات خواهد داد.

همه ساله اول آگوست که بنام روز جهانی شیر مادر نامگذاری شده، در کشورهای مختلف جهان گرامی داشته میشود. هدف از نامگذاری این روز تشویق مادران به تغذیه فرزندان خود از این موهبت الهی است.
«هفته جهانی تغذیه با شیر مادر فرصتی می دهد تا خانواده ها و مردم از مزایای تغذیه زود هنگام و انحصاری با شیر مادر آگاه شوند . اهمیت تغذیه با شیر مادر به لحاظ داشتن مواد پروتئینی و ویتامینی بسیار، بیش از سایر غذاها برای نوزادان توصیه شده است. بسیاری از روایات وارده در دین اسلام و در میان متون فقهی، مدت آن را حدود دو سال مشخص کرده اند. پزشکان نیز می گویند کودکانی که در دوران نوزادی از شیر مادر تغذیه می کنند، از میزان هوش و توان جسمی بالاتری نسبت به سایر نوزادانی که از دیگر منابع غذایی تغذیه می کنند، بر خوردارند
سال هااست که نقش اساسی تغذیه با شیر مادر در رشد وسلامت کودکان وهمچنین سلامت مادران شناخته شده است . وبه تنهائی درشش ماه اول تولد برای شیرخوار کافی است ودر شش ماه دوم تولدانرژی لازم پنجاه درصد از شیر مادر وپنجاه درصد از تغذیه تکمیلی تامین میشود .

تغذیه موفق با شیر مادر با دانش و اطلاعات كافي شروع مي‌شود. كلاس‌هاي قبل از تولد در بيمارستان‌ها مي‌توانند بسيار مفيد باشند. به علاوه، نقش مشاورين شيردهي نيز بسيار با اهميت است. آموزش‌هاي دوران بارداري براي شيردهي عبارتند از: آگاهي از مزاياي تغذيه با شيرمادر براي مادر و شيرخوار، معايب تغذيه‌ي مصنوعي و استفاده از بطري يا گول‌زنك، آموزش روش شيردهي و وضعيت صحيح شيردهي، تغذيه در ساعت اول زندگي، تماس پوستي و هم اتاقي مادر و نوزاد، اهميت تغذيه‌ي انحصاري، تغذيه براساس تقاضاي شيرخوار، نشانه‌هاي كافي بودن شيرمادر و ادامه‌ي شيردهي تا 2 سال. 

مادر بايد از شروع شيردهي بلافاصله پس از تولد و حتي در اتاق زايمان اطلاع داشته باشد.  مادر بداند كه تغذيه‌ي انحصاري با شيرمادر تا پايان 6 ماهگي و سپس، شروع تغذيه‌ي تكميلي بهترين تغذيه است كه رشد و تكامل مطلوب را فراهم مي‌سازد . شيرمادر منبع با ارزش و آماده‌ي تغذيه‌ي شيرخوار با مزاياي بي‌شمار كوتاه مدت و بلند مدت براي مادر و شيرخوار است. براي شروع موفق تغذيه با شيرمادر و تداوم آن، ضروري است كه تمام مراقبين بهداشتي و والدين از مزاياي بي‌شمار تغذيه با شيرمادر آگاه باشند و بدانند كه چگونه مي‌توانند به شيردهي مادر كمك كنند. تحقيقات 20 سال گذشته، به طور مكرر اهميت تغذيه با شير مادر را از نظر مزاياي اجتماعي، رواني، ايمونولوژيك، تغذيه‌اي و سلامت شيرمادر در مقايسه با ساير جايگزين‌هاي آن نشان داده است. تغذيه با شيرمادر موجب بهبود سلامت و تكامل شيرخواران، كودكان و نوجوانان مي‌گردد. 

جهت دریافت مقالات زیر کلیک فرمایید

تغذیه با شیر مادر در مادران شاغل

روش های تشخیص کافی بودن شیرمادر

مضرات استفاده از شیشه و گول زنک


١١:٣٣ - پنج شنبه ١٢ مرداد ١٣٩٦    /    شماره : ٢٧٤٤١    /    تعداد نمایش : ٢٧


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج