آموزش سلامت
فرآیندها
پیوندها

 

 


 




آمار بازدید کنندگان
بازديدکنندگان اين صفحه: 3876800
بازديدکنندگان امروز: 126
کل بازديدکنندگان: 6927968
بازديدکنندگان آنلاين: 2
زمان بارگزاري صفحه: 1.4353 ثانيه
اخبار > انتظارات بهداشتی از شهروندان ، بانیان ایستگاه های صلواتی و متولیان اماکن مذهبی


  چاپ        ارسال به دوست

انتظارات بهداشتی از شهروندان ، بانیان ایستگاه های صلواتی و متولیان اماکن مذهبی


با توجه به قرار گرفتن در ماه محرم و برپایی ایستگاههای صلواتی  و هیئات مذهبی و تهیه و توزیع نذورات در این ایام و در جهت پیشگیری از بروز و شیوع بیماریهای منتقله از آب و غذا توصیه های بهداشتی ذیل ارائه می گردد. انتظار می رود شهروندان گرامی، بانیان ایستگاه های صلواتی و متولیان اماکن مذهبی موارد و توصیه های مذکور را مورد توجه قرار دهند تا در جهت حفظ و ارتقاء سلامت خود و عزاداران حسینی گامی برداشته باشیم.

 

انتظارات بهداشتی از شهروندان ، بانیان ایستگاه های صلواتی توزیع نذورات و متولیان اماکن مذهبی

1.        هرگونه پخت و پز باید در مکان هائی که دارای شرایط بهداشتی است انجام شود.

2.       کلیه افراد درگیر در توزیع آب، چای، غذا بایستی قبلاً نسبت به دریافت کارت معاینه پزشکی اقدام نمایند . همچنین رعایت بهداشت فردی توسط آنها ضروری است .

3.      در هنگام توزیع غذا ، از راه رفتن افراد توزیع کننده غذا از روی سفره ها جلوگیری گردد .

4.       مواد غذایی اولیه حتماً سالم و بهداشتی باشد . صرفاً از موادغذایی مشمول بسته بندی مجاز دارای مشخصات و مجوزهای بهداشتی معتبر استفاده شود .

5.      از فراورده های دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده که مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی است استفاده شود .

6.       از نمک های بسته بندی شده ید دار تصفیه شده دارای مجوز بهداشتی و آرم استاندارد در تهیه و پخت غذا و مصرف روی سفره ها استفاده شود .

7.      . در تهیه غذا از روغن های داری مجوز ساخت از معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت با ترانس پایین استفاده شود.

8.      از ظروف مناسب در آشپزی استفاده شود.

9.       از نگهداری موادغذایی پخته شده در دمای محیط بمدت طولانی ( حداکثر دو ساعت ) خودداری گردد . در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت ، باید موادغذایی پخته شده در دمای زیر 4 درجه و یا بالای 63 درجه سانتیگراد نگهداری شود .

10.     از نگهداری موادغذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه خودداری شود .

11.     در صورت استفاده از ظروف يكبار مصرف براي توزيع چاي و مواد غذايي گرم از ظروف يكبارمصرف مناسب ترجيحا"ظروف يكبارمصرف برپایه گياهي ، سلولزي و آلومينيومي استفاده شود. (استفاده از ظروف يكبار مصرف پلي استايريني براي موادغذايي و نوشيدني گرم وداغ (بالاي65درجه سانتي گراد مناسب نمي باشد.)

12.    در صورت توزیع سبزی و سالاد ، رعایت مراحل سالمسازی آنها الزامی است . توصیه می شود سالاد و سبزی بسته بندی دارای مشخصات و مجوزهای بهداشتی توزیع گردد.

13.   ضمن رعایت نظافت ، شستشو و گندزدایی مستمر سرویس های بهداشتی نسبت به نصب سیستم لوله کشی صابون مایع و یا نصب جای صابون مایع حاوی مایع دستشویی اقدام گردد.

14.    آب آشامیدنی باید مورد تایید مقامات بهداشتی محل باشد . ( آب لوله کشی شهری ، ایستگاههای توزیع آب شرکت آبسار ، دستگاههای تصفیه آب و آبفروشی های معتبر استفاده گردد )

15.   در صورت مصرف یخ برای خنک سازی آب یا شربت حتما از یخ های دارای بسته بندی و بهداشتی مورد نظر باشد ( برای جابجایی یخ از دستکش یکبار مصرف استفاده شده ) و از قرار دادن یخ بر روی کف زمین خودداری گردیده، حتما صفحات یا ظروف مناسب زیر آنها قرار داده شود.  

16.    ظروفی که یکبارمصرف نمی باشند از قبیل استکان شیشه ای، قاشق و چنگال و بشقاب استیل و برای توزیع آب ، چای و موادغذایی استفاده می شود با دقت شستشو شده و گندزدایی مستمر با گندزداهای در دسترس صورت پذیرد .

17.   سعی شود در توزيع آب، شربت و يا شير در بين دسته هاي عزاداري و يا در مراسم با ليوان يكبار مصرف صورت گيرد.

18.   از فرو بردن لیوان و پارچ یا بطری بداخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است جلوگیری شود و استفاده از امکاناتی از قبیل مخازن دارای شیردار در اولویت قرار گیرد.

19.    ذبح و قربانی احشام در جلوی دسته های عزاداری و یا در محل تکایا و مساجد باید با هماهنگی سازمان دامپزشکی و در شرایط بهداشتی صورت گیرد ، بنحوی که خونابه آن در محیط پخش نشود .

20.    پسماند هاي توليد شده به صورت بهداشتي جمع آوري، انتقال و دفع گردد.بويژه دركنار هرايستگاه صلواتي سطل يا كيسه جهت جمع آوري مرتب ظروف وليوان هاي يكبار مصرف استفاده شده نگهداري شود.

21.    با نصب تابلوها و یا اطلاعیه ممنوعیت استعمال دخانیات و جمع آوری زیرسیگاری ها از استعمال مواد دخانی در محل هل های مسقف جلوگیری گردد.

 

22.   هرگونه گزارش تخلف بهداشتی یا شکایات بهداشتی به سامانه ارتباط مردمی 190 وزارت بهداشت اطلاع داده شود.

 


 



١٠:٥٥ - يکشنبه ١٧ شهريور ١٣٩٨    /    شماره : ٣٣٥٩٢    /    تعداد نمایش : ٢٧


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج