آموزش سلامت
فرآیندها
پیوندها


 

 






 




 

آمار بازدید کنندگان
بازديدکنندگان اين صفحه: 3655065
بازديدکنندگان امروز: 202
کل بازديدکنندگان: 6381660
بازديدکنندگان آنلاين: 3
زمان بارگزاري صفحه: 0.9828 ثانيه
اخبار > تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF)


  چاپ        ارسال به دوست

تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF)

 

تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF)

تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) يك از بيماري های حاد خونريزي دهنده است كه می تواند با مرگ و مير قابل ملاحظه اي همراه باشد. در حال حاضر اين بيماري بومي ايران بوده در سرتاسر سال ملاحظه مي شود. در سال 1397 تعداد موارد بیماری در کشور در سه ماهه اخیر  نسبت به سال های گذشته تغییر محسوسی نداشته است؛ لازم به ذكر است تاكنون (تاريخ 28/3/1397) در استان قم موردي از بيماري گزارش نشده است.

خلاصه آنچه بهتر است بدانیم:

1.        عامل بیماری: ويروسي از جنس نايروويروس

2.       مخزن اصلي: كنه ها به ويژه كنه هاي سخت (از جنس هيالوما)

3.      ميزبان اصلي: دام هاي اهلي

4.       نقش پرندگان: پرندگان بجز شتر مرغ بیمار نمی شوند ولی حامل ناقل ويروس به نقاط مختلف می باشند

5.      نقش انسان: ميزبان اتفاقي (به طور اتفاقی و در صورت بی احتیاطی به بیماری مبتلا  می شود).

6.       مشخصات عفونت در مخازن حيوان: دام ها نیز معمولا علائمی از بیماری را بروز نمی دهند مگر گاهی تب خفيف و گذرا به مدت حدودا يك هفته

7.      مشخصات بيماري در انسان

·         راه هاي انتقال:  گزش كنه، له کردن کنه روی دست، تماس با خون، ترشحات و بافت آلوده دامي، انتقال انسان به انسان (عفونت بيمارستاني)، انتقال از طريق هوا (نادر است، در محيط هاي آزمايشگاهي و شرايط بيمارستاني)

·         دوره كمون(مدت زمانی که طول می کشد تا علائم بیماری در فرد بروز یابد): 1-13 روز

·         علائم بيماري: شروع ناگهاني بيماري با تب+ دردعضلات + تظاهرات خونريزي دهنده + يكي از علائم اپيدميولوژيك (سابقه گزش با كنه، يا له كردن آن با دست، تماس با خون تازه يا ساير بافت هاي دام ها يا حيوانات يا فرد آلودهف‌اقامت يا مسافرت در محيطي با احتمال تماس با دام

·         راه های پیشگیری:

-        استفاده از لباس کار، در زمان کار با دام در راستای پیشگیری از گزش کنه

-        خودداری از له کردن کنه روی بدن انسان یا دام

-        خروج کنه از پوست بدن با احتیاطات کامل به طوری که خرطم کنه کنده نشده و در بدن باقی نماند

-        استفاده از تجهیزات حفاظت فردی (دستکش، عینک، ماسک، دستکش و ترجیحا چکمه) هنگام ذبح دام، تکه تکه کردن و شستن گوشت دام تازه ذبح شده (قبل از 24 ساعت)

-        کشتن دام (نذورات، عقیقه و ...) در کشتارگاه ها و نگهداری گوشت آنها در اتاق پیش سرد به مدت 24 ساعت (در استان قم دو کشتارگاه «شهرداری» واقع در شاه جمال و «پرتو» هر دو مجهز به اتاق پیش سرد می باشند)

-        نگهداری گوشت تازه ذبح شده در دمای یخچال به مدت 24 ساعت و سپس تکه تکه کردن، شستن و آماده کردن برای پخت و مصرف

-        نگهداری احشای دام تازه ذبح شده در دمای یخچال اقلا  به مدت 48 ساعت

نکته:  ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در دمای فریزر غیرفعال شده، پس از رسیدن به دمای محیط مجددا فعال خواهد شد؛ لذا ضروری است برای کشتن ویروس گوشت را در دمای یخچال نگهداری نمود.

-        مصرف گوشت کاملا پخته شده و مغزپخت

 

Image result for ‫تب کریمه کنگو‬‎


٠٩:٠٩ - چهارشنبه ٦ تير ١٣٩٧    /    شماره : ٢٩٧٣١    /    تعداد نمایش : ٨٤


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج