آموزش سلامت
فرآیندها
پیوندها


 



 











فصلنامه دیجیتال داوطلبان سلامت 


آمار بازدید کنندگان
بازديدکنندگان اين صفحه: 1648
بازديدکنندگان امروز: 2773
کل بازديدکنندگان: 5237940
بازديدکنندگان آنلاين: 10
زمان بارگزاري صفحه: 1.6381 ثانيه
نکات بهداشتی در خرید و نگهداری مواد غذایی در ماه رمضان

نکات بهداشتی در خرید و نگهداری مواد غذایی در ماه مبارک رمضان 

 

 

  •   محصولات زولبيا و باميه را از شیرینی پزی و فروشی های مجاز و در مورد حلیم از کبابی یا حلیم پزی های مجاز و دارای پروانه کسب که مقررات بهداشتی را رعایت می کنند خریداری نموده و حتماً فاکتور خرید دریافت نمایند.

 

 

 


 

  • به لحاظ مخاطرات بهداشتی استفاده از ظروف یک بار مصرف پلاستیکی پلی استایرن جهت توزیع غذا و نوشیدنی های داغ و روغنی و اعلام ممنوعیت استفاده از این نوع ظروف توسط وزارت بهداشت در کلیه مراکز طبخ موادغذایی از قبیل حلیم پزی ، آشپزی، کباب و جوجه کباب، چایخانه ، اغذیه فروشی ها و مرغ سوخاری و پاچینی ، رستورانها و چلوکبابی ها و ... حتی توزیع نذورات غذایی داغ ، در هنگام خرید مواد غذایی یا توزیع نذورات استفاده از ظروف یکبار مصرف بر پایه گیاهی بعنوان جایگزین آن مد نظر قرار گیرد.

 


 


 


  •  از خرید مواد غذایی آماده مصرف از قبیل زولبیا و بامیه ، حلیم ، نان و شیرینی سنتی، خرما ، کله پاچه، دل و جگر، بستنی، شربت آلبالو و زرشک و ... از دستفروشان و دوره گردان خودداری کنند و در هنگام خرید مواد غذایی بسته بندی شده پروانه ساخت با شناسه نظارت بهداشتی، تاریخ تولید و انقضاء مصرف، نشانی دقیق کارخانه تولید کننده و سالم بودن بسته توجه کنند.

 

  •     ضروری است قبل از مصرف سبزیجات و میوه جات خام مراحل سالمسازی (شستشو، انگل زدایی و ضدعفونی) آنها رعایت گردد.

 

  •   هرگز مواد غذایی طبخ و آماده شده را در دمای محیط، بیش از 2 ساعت نگهداری نکنید و تهیه مواد غذایی برای سحر در منزل یا مساجد ترجیحاً در هنگام سحری تهیه و به صورت گرم مصرف شود.

 

  •        ضروری است صاحبان مشاغل مواد غذایی و اماکن عمومی در این ماه مبارک مقررات مربوطه و توصیه های بهداشتی را دقیق تر رعایت نموده و با مامورین بهداشت محیط همکاری نمایند..

 

  •  موقع خرید و مصرف خرما یا رطب حتماً در خصوص فساد و کپک زدگی آن دقت شده و قبل ازمصرف شستشو گردد.

 

  •   تاکید بر استفاده ازوغنهای با ترانس پایین و تفکیک استفاده از روغنهای پخت و مخصوص سرخ کردنی

 

  •    نمک مورد استفاده در سفره غذا  از نوع نمک تصفیه شده ید دار باشد.

 


 

 

 

لازم به ذکر است  با توجه به قرار داشتن در ماه مبارک رمضان و جهت حفظ سلامتی روزه داران عزیز ،  نظارت و کنترل بهداشتی تیم های بازرسی بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان قم بر مراکز طبخ ، تولید، توزیع و عرضه مواد غذایی از قبیل حلیم و آش پزی، کبابی ، زولبیا و بامیه پزی و شیرینی های سنتی ، نانوایی ها و خرما فروشی و اماکن عمومی تشدید می گردد  رعایت بهداشت فردی ، بهداشت محیط و نظافت محل کسب، بهداشت مواد غذایی خصوصاً سالم بودن مواد اولیه و محصولات ، بهداشت ابزار و وسایل کار ، همچنین بهداشت فردی متصدیان و کارگران مراکز تهیه ، عرضه و فروش مواد غذایی حساس مورد تاکیدقرار گرفته و با متخلفین طبق مقررات برخورد خواهد شد .

از شهروندان درخواست می شود در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی با شماره تماس 1490 سامانه ویژه رسیدگی به شکایات بهداشتی وزارت بهداشت تماس حاصل و گزارشات یا شکایات خویش را اعلام نمایند.