آموزش سلامت
فرآیندها
پیوندها












فصلنامه دیجیتال داوطلبان سلامت 


آمار بازدید کنندگان
بازديدکنندگان اين صفحه: 1284
بازديدکنندگان امروز: 379
کل بازديدکنندگان: 4974675
بازديدکنندگان آنلاين: 5
زمان بارگزاري صفحه: 1.2168 ثانيه
نکات قابل توجه در هنگام خرید حلیم

حلیم را فقط از مغازه های معتبر و دارای پروانه بهداشتی تهیه کنید

 

 

  • این روزها با زیاد شدن مشغله‌‌ های کاری و نداشتن فرصت کافی، بسیاری از خانواده‌ها ترجیح می‌دهند حلیم را آماده شده تهیه کنند، چون معتقدند برای پخت آن در خانه زمان زیادی باید صرف شود، تازه اگر به خوبی حلیم بیرونی باشد و به اصطلاح کش بیاید.

 


 

  • گروهی هم حلیم‌‌هایی که به‌ صورت پودر بسته‌بندی‌ در بازار عرضه شده است، می‌خرند. مواد اولیه این حلیم‌های آماده خشک و پس از کاهش آب، به‌ صورت پودر درآمده است. این حلیم‌ها در بسته‌‌بندی‌‌های مختلف و با عناوین گوناگون در سوپرمارکت‌‌ها و مغازه‌‌ها به فروش می‌‌رسد.

 


 

  • هنگام خرید حلیم یا پودر آماده حلیم باید توجه داشت که آیا در تهیه آن نکات بهداشتی رعایت شده است یا خیر؟
  • بنابراین حتما به این نکته‌ها دقت کنید:

 


 

  • توجه به نظافت مغازه و کارکنان،  داشتن کارت و مجوز بهداشت و...

 


 

  • باید توجه داشت که حلیم نباید در ظروف یکبار مصرف طلقی یا پلاستیکی ریخته شود زیرا فقط مواد غذایی با دمای پایین‌تر از 45 تا 40 درجه را می‌توان در این ظرف‌ها ریخت درحالی که دمای حلیم بیش از 45 درجه سانتی‌گراد است. ظروف یکبار مصرف ساخته شده از گرانول پلی‌پروپیلن ( ظروف یک بار مصرف گیاهی)برای نگهداری موادغذایی داغ مانند آش و حلیم بهترین هستند و حتی می‌توان مواد غذایی با دمای 100 درجه سانتی‌گراد را هم در آن ها ریخت.

 


 

  • حلیم را به مقدار کم بخرید و حتما بلافاصله پس از خرید آن را در ظروف چینی یا شیشه‌ای بریزید. با این کار احتمال ایجاد واکنش‌های شیمیایی بین غذا و ظرف کاهش می‌یابد.

 


 

  • اگر پودر آماده حلیم، حالت کلوخ و به هم چسبیده دارد، نباید آن را مصرف کرد زیرا ممکن است این حالت به دلیل کپک‌زدگی باشد و معمولا فقط زمانی که تاریخ انقضای محصول می‌گذرد، این اتفاق می‌افتد

 


 

  • هدف از کاهش آب حلیم‌های آماده در صنعت، کاهش احتمال رشد میکروب‌هاست بنابراین پس از بازکردن بسته، پودر را کاملا مصرف کنید و نیمی از آن را برای وعده دیگر نگه ‌ندارید زیرا با جذب رطوبت محیط، زمینه برای رشد میکروب‌‌ها فراهم می‌شود.

 


 

  • برخی خانم‌ها با آنکه از پودر آماده حلیم استفاده می‌کنند، مواد اولیه حلیم خانگی را نیز به آن اضافه می‌کنند. این کار باعث به اصطلاح پر ملات شدن این غذا می‌شود.
  •   اگر به فشارخون بالا مبتلا هستید، در مصرف پودرهای آماده محتاط باشید چون سدیم طعم‌دهنده (منوسدیم گلوتامات) که به این پودرها افزوده می‌شود و نمک این محصول، برای افراد مبتلا به فشارخون بالا می‌تواند مضر باشد.


  •  هرگونه فعالیت غیر بهداشتی را از طریق سامانه مدیریت نظارت و ارتباطات مردمی وزارت بهداشت با شماره تلفن 1490 اطلاع دهید