دانشگاه علوم پزشكي قم همزمان با استان شدن قم در سال 1375 و با ارتقاي شبكه بهداشت و درمان قم كه تا آن زمان، به عنوان يكي از مراكز تابعه دانشگاه علوم پزشكي تهران فعاليت ميكرد و متولي امور بهداشتي و درماني قم بود، به عنوان دانشكده علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني قم شكل گرفت. همزمان، موافقت اصولي وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي با ايجاد دانشكدههاي پرستاري و بهداشت اعلام گرديد، تا اينكه در سال 1376 با پذيرش دانشجو در رشته كارشناسي پرستاري، فعاليت آموزشي دانشكده رسماً آغاز شد. پس از آن، در سال 1377، شوراي گسترش دانشگاههاي علوم پزشكي با پذيرش دانشجو در رشته كارداني بهداشت محيط موافقت نمود و نخستين گروه از اين دانشجويان در بهمنماه 1378 مشغول به تحصيل شدند. مرحله بعد، آموزشي شدن شش بيمارستان تابعه دانشكده، شامل بيمارستانهاي حضرت زهرا (س)، كامكار عربنيا، نكويي هدايتي، كودكان فاطمي سهاميه و ايزدي، حضرت معصومه و تبديل آنها به مراكز آموزشي درماني بود كه در سال 1379به تصويب وزارت متبوع رسيد. سپس، پذيرش دانشجو در رشتههاي كارداني اتاق عمل و كارداني بهداشت حرفهاي در سال 1381 مورد موافقت شوراي گسترش دانشگاههاي علوم پزشكي قرار گرفت.
رياست دانشگاه
دفتر رياست
هيات امناء
دبيرخانه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان
بازديدکنندگان اين صفحه: | 2634 |
---|---|
بازديدکنندگان امروز: | 2040 |
کل بازديدکنندگان: | 6553501 |
بازديدکنندگان آنلاين: | 4 |
زمان بارگزاري صفحه: | 0.9361 ثانيه |
راههای تشخیص ماهی سالم
ماهی یکی از غذاهای سالم و بسیار مفید است. خیلی از افراد این غذای مفید را فقط به خاطر این که نمی دانند ماهی تازه است یا فاسد شده نمی خورند. یکی از سوالاتی که همواره برای هر یک ما وجود داشته راه های تشخیص ماهی سالم از فاسد به هنگام خریداری است. در مطلب زیر راه های تشخیص ماهی سالم از فاسد آمده است.
1 ) بوی ماهی: ماهی هایی که تازه هستند تقریبا بوی مطبوعی دارند و اگر از آب های شیرین صید شده باشند بوی گیاهان آبزی همان منطقه را می دهند. ولی ماهی فاسد بوی نامطبوعی دارد که بیشتر اوقات بوی آمونیاک و ترشیدگی و در اثر پیشرفت فساد بوی گندیدگی می دهد. 2 ) حالت فلس ها و پولک ها در ماهی: فلس ها در ماهی تازه کاملا به بدن چسبیده و به سختی جدا می شوند درحالی که در ماهی فاسد فلس ها برجسته هستند و به راحتی کنده می شوند. 3 ) شکل بدن ماهی ها: بدن ماهی تازه قابلیت ارتجاعی دارد و فاقد ترشحات می باشد ولی اگر برروی بدن ماهی فاسد با انگشتان فشاری وارد شود کاملا ایجاد فرو رفتگی می کند، همچنین ترشحات بدن ماهی زیاد و حالت چسبندگی دارد. 4 ) چشم های ماهی: در ماهی تازه چشم علاوه بر این که شفاف و درخشان است، حالت کاملا محدب دارد در صورتی که در ماهی فاسد چشم ماهی تیره و کدر است و کره چشم به طور کامل در حفره چشم فرو رفته است. 5 ) سرپوش گوش ها: در ماهی تازه سرپوش ها به طور کامل و تقریبا چسبیده هستند و سطح داخلی آنها لکه ندارد ولی در ماهی فاسد این سرپوش ها تقریبا جدا هستند و برروی سطح داخلی آنها لکه های قهوه ای و قرمز رنگ دیده می شود. 6 ) حالت آبشش ها: در ماهی تازه آبشش ها مرطوب و به رنگ قرمز روشن هستند. ولی در ماهی فاسد آبشش ها مرطوب نبوده و رنگی خاکستری دارد. مهندس دبیری-کارشناس بهداشت محیط
|