آموزش سلامت
فرآیندها
پیوندها


 



 











فصلنامه دیجیتال داوطلبان سلامت 


آمار بازدید کنندگان
بازديدکنندگان اين صفحه: 1275
بازديدکنندگان امروز: 32
کل بازديدکنندگان: 5143482
بازديدکنندگان آنلاين: 8
زمان بارگزاري صفحه: 0.7813 ثانيه
عاد ت های نادرست در تهیه و پخت غذا

عاد ت های نادرست در تهیه و پخت غذا
الف) سرخ کردن مواد غذایی به دو دلیل یک روش نادرست است
1) مصرف روغن زیاد به هنگام سرخ کردن غذا می تواند موجب چاقی و افزایش چربی های نامطلوب خون شده و در نتیجه خطر بیماری های قلبی عروقی افزایش می یابد.
2) در جریان سرخ کردن ،هم روغن و هم مواد غذایی تغییرات نامطلوبی می کنند که موجب تولید مواد مضر یا از بین رفتن مواد مفید مانند ویتامین های غذا می شود.
هنگام سرخ کردن، درجه حرارت غذا به بالاتر از حرارت جوش می رسد و در چنین درجاتی بعضی از مواد مغذی موجود در غذا به مقدار زیادی کم شده و باعث ایجاد مواد خطرناکی در غذاها می شود که خطر سرطان را افزایش می دهد.
ب) اضافه کردن نمک زیاد به غذا
بسیاری از افراد بدون چشیدن غذا به آن نمک اضافه می کنند. این افراد فکر می کنند که تمایل زیاد آن ها به مصرف نمک، به علت نیاز بدنشان به این ماده است، در حالی که علاقه و تمایل به مصرف بعضی مواد غذایی صرفا یک عادت نادرست است که زمان کودکی در انسان ایجاد می شود.
مصرف نمک زیاد به دلایل زیر یک عادت نادرست است:
1) موجب جمع شدن آب در بدن و ایجاد ورم می شود که این امر موجب افزایش وزن خواهد شد.
2) باعث بالارفتن فشار خون و درنتیجه مساعدکردن زمینه برای ابتلای بدن به عوارض قلبی عروقی می شود.
البته سدیم موجود در نمک طعام، برای حفظ سلامت انسان ضروری است؛ ولی توجه داشته باشید که در تمام مواد غذایی، سدیم به مقدار کم و بیش موجود است؛مثلا در شیر،گوشت، پنیر، مرغ، حبوبات، غلات و سایر مواد خوراکی، بدون آنکه به آن ها نمک اضافه کنیم، مقداری سدیم وجود دارد. چون معمولا هنگام طبخ غذا نیز به آن ها نمک اضافه می کنیم و با توجه به سدیم موجود در مواد غذایی، دیگر لزومی به استفاده از نمکدان در سر سفره غذا نیست