آموزش سلامت
فرآیندها
پیوندها



 










فصلنامه دیجیتال داوطلبان سلامت 


آمار بازدید کنندگان
بازديدکنندگان اين صفحه: 1211
بازديدکنندگان امروز: 921
کل بازديدکنندگان: 4726019
بازديدکنندگان آنلاين: 4
زمان بارگزاري صفحه: 1.1075 ثانيه
غذایی سالم: از مزرعه تا سفره

هفته سلامت 1394: ایمنی غذایی
1-7 اردی بهشت ماه 1394
غذایی سالم: از مزرعه تا سفره
غذای ناسالم سالیانه سبب مرگ 2 میلیون نفر از جمله کودکان می شود. مواد غذایی آلوده به باکتری های مضر، ویروس ها، انگل ها و مواد شیمیایی می توانند 200 نوع بیماری مختلف از اسهال گرفته تا انواع سرطان ها را ایجاد کنند.
مکررا تهدیدهای جدیدی علیه ایمنی غذایی در حال پدیدار شدن هستند. تغییرات ایجاد شده در تولید، توزیع و مصرف مواد غذایی، تغییرات محیطی، عوامل بیماری زای جدید و نوظهور و مقاومت ضد میکروبی عواملی هستند که سیستم های ایمنی غذایی را در سطح ملی با چالش مواجه می کنند.
موضوع هفته سلامت سال 1394 ایمنی غذایی است.
از آنجا که منابع غذایی به شدت در حال جهانی شدن هستند، نیاز به تقویت سیستم های ایمنی غذا در درون و در بین کشورها بیش از پیش احساس می شود. به همین دلیل سازمان جهانی بهداشت تلاش می کند تا ایمنی غذا را از مزرعه تا سفره ( و هر جایی در این بین) ارتقاء بخشد.
پنج کلید برای ایمنی غذایی:
ایمنی غذایی یک مسئولیت مشترک است. همکاری همگانی در زنجیره تولید غذا از کشاورزان و تولید کنندگان تا توزیع کنندگان و مصرف کنندگان اهمیت فراوانی دارد. برای مثال پنج کلید برای ایمنی غذایی راهنمایی عملی برای فروشندگان و مصرف کنندگان برای آماده سازی غذا فراهم می نماید:
کلید اول: تمیز نگه دارید
کلید دوم: مواد غذایی خام و پخته را جدا نگه دارید
کلید سوم: غذاها را به طور کامل طبخ نمایید
کلید چهارم: مواد غذایی را در دمای مناسب نگهداری کنید
کلید پنجم: از آب سالم و مواد غذایی خام استفاده کنید